10 دی 1403 |
English | العربیه

امکانات دانشگاه الزهرا و جاذبه های اطراف

 

 

 مرکز همایش های بین المللی دانشگاه 

این مجموعه که به لحاظ طراحی و امکانات سمعی بصری از مجهزترين سالنهاي برگزاري همايش در کشور است؛ در سال ۱۳۹۵ آماده بهره برداري گرديد و شامل سالن هاي متعدد مي باشد.

متراژ این مجموعه ۳۶۷۰ متر مربع است و دارای تالار اصلی با ظرفیت ۶۲۴ نفر و تالار فرعي با ظرفيت ۹۴ نفر است. 

در کنار این تالارها ضمن در نطر گرفتن مکانهایی جهت برگزاری غرفه هاي نمايشگاهي ، ۳ سالن گردهمايي با ظرفيت هاي ۸۴ نفر، ۶۵ نفر و ۵۵ نفر نيز وجود دارد.

 

    

                                          

                                          

 

 

سالن دکتر تورانی

این سالن همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در ۱۳۸۶ افتتاح گردید؛ مجهز به امکانات سمعی و بصري بوده و داراي ۲۵۰ نفر طرفيت مي باشد. هم چنين مجهز به مکاني جهت برگزاري نمايشگاههاي تخصصي است.

 

 

 

نگارخانه مصلی نژاد

این نگارخانه که در طبقه همکف دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی واقع گردیده؛ توسط بنياد فرهنگي مصلي نژاد احداث گرديده و در ارديبهشت ماه ۱۳۹۳ همزمان با افتتاح اين دانشکده و با حضور آقاي دكتر عباس مصلي نژاد فعاليت خود را آغاز نمود.

 

 

 

 

نگارخانه کمال الدین بهزاد

نگارخانه تخصصی کمال الدین بهزاد با سه سالن مجزا جهت ارائه آثار در بلوار کشاورز تهران واقع گردیده و در تیر ماه سال ۱۳۸۲ افتتاح گرديد. اين مجموعه جهت برگزاري نمايشگاه هاي هنرهاي تجسمي، ورک شاپ هاي هنري و جلسات نقد و بررسي نمايشگاه هاي هنري طراحي گرديده و از همان ابتداي فعاليت تاکنون آثار بسياري از هنرمندان در آن به نمايش گذاشته شده است. 

 

 

 

سفره خانه سنتی ترمه

یکی از کهن ترین و زیباترين مکان¬هايي که دانشگاه الزهراء به دارا بودن آن افتخار مي كند رستوران سنتي ترمه است كه در دوره جنگ جهاني دوم كارخانه ريخته گري قطعات پل ورسك بوده و بعد از خروج آلمان ها اين مكان جزء دارايي شركت راه آهن باقي ماند و پس از الحاق اين اراضي به دانشگاه الزهرا (س) در سايت شرقي آن واقع شده است. اين مكان پس از مرمت و بدون هيچ گونه تغيير در بافت كلي آن مبدل به سفره خانه سنتي گرديد.                 

  

 

 

 

 

مقبره مستوفی‌الممالک

مقبره مستوفی الممالک در داخل دانشگاه الزهرا (س) قرار دارد و از قدیمی‌ترین ساختمان‌هاي اين دانشگاه محسوب مي شود که مستوفي‌الممالک و برخي از اعضاي خانواده وي در آن آرميده‌اند.
میرزا حسن فرزند میرزا یوسف آشتیاني بود. (۱۳ مهر ۱۲۵۴ برابر ۵ رمضان ۱۲۹۲ ه‍. ق. آشتيان - ۶ شهريور ۱۳۱۱ تهران)، خاندان او بيش از يک قرن مقام و لقب مستوفي‌الممالکي (وزير دارائي) داشتند. تحصيلات را در خانه و زير نظر معلمين خصوصي آغاز کرد. در سال ۱۳۰۱ از طرف شاه لقب مستوفي‌الممالک گرفت و دو سال بعد، پس از درگذشت پدرش، تمام مشاغل ميرزا يوسف را به ارث برد. ميرزا هدايت‌الله وزير دفتر (پسر عموي پدرش) پيش‌كاري او را در اداره امور برعهده داشت. مستوفي در هنگام درگذشت ميرزا يوسف، بيش از دوازده سال نداشت ولي شاه به احترام پدرش او را «آقا» خطاب مي‌كرد.
میرزا حسن مستوفی‌الممالک معروف به «آقا»، یکی از مردان سياست ايران بود که چند دوره نخست‌وزير ايران در دوره قاجار و دوره رضا پهلوي شد. اين مقبره ملک شخصي بوده و از آن خانواده مستوفي الممالك است.  

 

 

 

 

 

 

 

کافه واگن دانشگاه الزهرا (س)
در دانشگاه الزهرا (س) پشت گلستان چهار خوابگاه، با یک واگن قطاری مواجه می شوید که به گفته کارشناسان، از قديمي‌ترين واگن‌هاي ايران است و از آن براي آموزش دانشجويان راه‌آهن استفاده مي‌کردند. البته آوردن چنين واگن بزرگي آن¬ هم به منطقه‌اي از تهران كه از ريل آهن خبري نيست مايه بسي شگفتي است.

در سال ۱۳۹۴ به همت مسئولان و به منظور رفاه دانشجویان این واگن و قطار به کافه واگن تبدیل شد و در آن انواع نوشیدني و غذاهاي سرد سرو شده و بدين ترتيب در محيطي صميمي خاطرات دلنشيني براي دانشجويان رقم مي خورد.

   

      

 

 

                                                                                       

                                                                                                  

                                            

امامزاده قاضی الصابر

بقعه متبرکه امامزاده ابوالقاسم قاضی صابر در ده ونک مجاور دانشگاه الزهرا (س) واقع شده‌ است. به نقل از نهایه الاعقاب آن حضرت در همان روستا متولد گردید و در علم نیز کمال امتياز را داشته و بنا بر زيارتنامه موجود از نوادگان امام زين العابدين است. بقعه ايشان در سال ۱۳۰۲ ه. ق به وسيله مرحوم ميرزا يوسف مستوفي الممالک صدر اعظم ناصر الدين شاه قاجار ساخته شد كه سنگ مرمر با خطوط و اشعار شيوا و ضريح چوبي و تزيينات كاشيكاري و حسن سليقه فراوان در آن بكار برد. اين مكان زيارتي در يكي از كوچه‌هاي قديمي ده ونك به نام كوچه امامزاده قرار دارد. ساختمان از خشت و گل بوده و بيش از ۷۰۰ سال قدمت دارد. تا زمان قاجار، به دليل جنگ‌ها و حوادث گوناگون طبيعي مخروبه بود و در زمان ناصرالدين شاه مرمت و به مرور به صورت آجري بازسازي ‌شد.

از نظر سندیت و اعتبار و اصل و نسب این امامزاده در رده نهم و از نظر تاریخی در ميان امامزاده‌هاي ديگر در ردة چهاردهم قرار دارد. بناي امامزاده هشت ضلعي است و از نظر ساختاري شباهت بسياري به خانه حضرت علي (ع) در کوفه دارد. در حياط امامزاده هم چند نفر مدفون شده‌اند، از جمله عده‌اي از کساني که متولي آستان بوده‌اند.

 

 

 

                                                                             

بوستان باغ ایرانی

باغ و عمارت میرزا حسن خان مستوفی الممالک مربوط به دوره قاجار است و با مساحتی حدود ۳.۴ هکتار در محدوده شهرداری منطقه ۳ تهران در محله ده ونک واقع شده و بر اساس الگوي باغ ايراني طراحي گرديده است. که با قدم زدن در كوچه پس كوچه هايش يادي از گذشته هاي نه چندان دور تهران مي كنيد. عمارت ها و خانه باغ¬هاي قديمي يادآور آرامش و صفاي مردم آن، از زيبايي¬هاي محله هاي قديمي تهران هستند.
این اثر در سال ۱۳۸۱ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.

باغ ایرانی در سال ۱۳۹۱ پس از آماده سازی، نام آن با تصویب اعضاي شوراي شهر به پاس قدرداني از زحمات چندين ساله مهندس مختاري، مديرعامل سازمان پارکها به نام "بوستان مهندس علي محمد مختاري" تغيير نام پيدا کرد. تا به يکي از جاهاي ديدني تهران بدل شود.اين باغ در نزديکي دانشگاه و در محدوده ده ونك واقع شده است.