چهارمین نشست کارگروه ملی هماهنگی و پیگیری همکاریهای علمی بین المللی با کشور روسیه روز شنبه 5 بهمن ماه 98 در دانشگاه شهید بهشتی با حضور دکتر پریچهر حناچی مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا و دکتر زینب صادقی به نمایندگی از گروه زبان روسی برگزار شد. در این نشست ابتدا دکتر نصیری رییس دانشگاه شهید بهشتی ضمن خوشامدگویی به میهمانان، تعاملات علمی را پایۀ تمام روابط بین المللی دانست و بر ضرورت سیاستگذاری درست در این حوزه تأکید کرد. وی با توجه به حساسیت همکاریهای علمی و فنی، همسویی کشور روسیه با اهداف علمی کشور ما را دارای اهمیت دانست.
در ادامۀ نشست دکتر ابطحی رایزن اسبق علمی کشورمان در روسیه به تشریح مزایای همکاریهای علمی با کشور روسیه پرداخت و یکی از اولویتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را افزایش همکاری با روسیه دانست. وی همچنین توجه به همکاریهای علمی با آسیای میانه و حوزۀ قفقاز را با توجه به نقش بی بدیل جمهوری اسلامی ایران در این منطقه و ارتباطات عمیق فرهنگی دارای اهمیت خواند.
جناب یوری بوروف وابسته سفارت روسیه در ایران که به نمایندگی از سفارت در جلسه کارگروه حضور داشت، ضمن اظهار خرسندی از روابط گستردۀ ایران و روسیه در طول سالیان اظهار نمود: کشورهای ما با همگرایی می توانند به پیروزی برسند و آنچه را که به ما مربوط میشود را سعی میکنیم عملی نماییم.
در ادامۀ نشست دکتر محسن نجفی رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تاکید بر اهمیت شناخت درست از روابط و مشکلات پیش روی، خواستار تمهیدات خاصی برای رفع مشکل ارتباط ارتباط زبانی شد. وی همچنین اظهار داشت باید سعی کنیم ابزارهای لازم برای همکاری در حوزۀ صنعت را فراهم کنیم، اما هدایت کلان جامعه بر عهدۀ علوم انسانی است و به این دلیل باید نقش علوم انسانی را در توسعۀ پایدار پررنگ تر کنیم.
در ادامه نشست، دکتر پریچهر حناچی مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا به معرفی فعالیتهای دانشگاه الزهرا در همکاری علمی فرهنگی با کشور روسیه پرداخت و همکاریهای دانشگاه الزهرا با کشور روسیه را از سال 1390 معرفی نمود.
در پایان نشست دکتر احمد غلامی رایزن علمی پیشین ایران در روسیه با بیان تجربیات خود در هنگام تصدی مسئولیت، پیشنهادهایی برای بهبود و گسترش روابط ارائه نمود. وی همچنین دانشگاههای کشور را از موازی کاری در این حوزه برحذر داشت.