پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا با همکاری جامعه الزهرا کشور عراق سلسله وبینارهای علمی – منطقه ای با عنون " زن و مدیریت بحران" در تاریخ 26 و 27 مهرماه 1399 برگزار کرد. این سلسله وبینارها در پی ملاقات ریاست جامعه الزهرا کشور عراق دکتر زینب ملاسلطانی و ریاست دانشگاه الزهرا دکتر مهناز ملانظری برگزار می شود. اولین وبینار با الهام از زنان اهل بیت و کربلا و همزمان با اربعین حسینی تحت عنوان "زن و مدیریت رسانه و بهداشت" در فضای مجازی با محورهای ذیل برگزار شد:
- زنان و مدیریت بحران کرونا در جامعه و خانواده
- زنان و مدیریت بحران رسانه با جنگ نرم علیه ارزش های اسلامی
- حضرت زینب (س) الگوی ارزشمند مدیریت بحرانهای امروز
مراسم افتتاحیه نشست با سخنرانی مجازی دکتر مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا و دکتر زینب ملا سلطانی رئیس جامعه الزهرا عراق و دکتر افضل شامی مدیر آموزش عالی آستان امام حسین (ع) از ساعت 9:30 تا 10:45 صبح روز 26 مهر ماه برگزار شد. دکتر مهناز ملا نظری ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این نشست که ابعاد اثرگذاری زن در مدیریت بحران را مورد بررسی قرار می دهد، به نقش مهم زنان در مدیریت بحران در شرایط کنونی اشاره کرد. ایشان به اثرگذاری زنان در رسانه نیز اشاره کرد که این اثر گذاری از زمان حادثه کربلا تا کنون ادامه داشته است. همچنین دکتر ملانظری ابراز امیدواری کرد که این نشست بتواند آموزشی برای نسل جدید باشد تا تاب آوری را در شرایط جدید تمرین کنند.
نشست اول با عنوان "زنان و مدیریت بحران کرونا در جامعه و خانواده" سخنرانانی از عراق و کویت به ارائه مقالات خود در زمینه توانایی زنان در مدیریت بحران کرونا« نقش زنان در سلامت روان و ضرورت تقویت زنان در برابر بحرانها پرداختند.
نشست دوم با عنوان " زنان و مدیریت بحران رسانه با جنگ نرم علیه ارزش های اسلامی"و با ریاست دکتر انسیه خزعلی عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات عربی و دبیری دکتر مریم سلگی معاون پژوهشی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا برگزار شد. در این نشست سخنرانانی از ایران و عراق به بررسی نقش زنان فرهیخته در مدیریت روانی بحران کرونا، نقش زنان عراق در بحرانها، و نقش زنان دانشگاهی در مدیریت رسانه با تاکید بر شبکه های اجتماعی پرداختند.
نشست سوم با عنوان " حضرت زینب (س) الگوی ارزشمند مدیریت بحرانهای امروز" به ریاست دکتر بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان و دبیری دکتر سهیلا محسنی نژاد عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد. در این نشست سخنرانی از ایران، کویت، لبنان و عمان به بررسی نقش ارشادی و تحکمی زنان در شبکه های اجتماعی، جنگ نرم علیه هویت، صنعت رسانه و تصویر، و نقش زن در چگونگی رشد رسانه ای خانواده و جامعه پرداختند.
نشست چهارم نیز با عنوان "حضرت زینب الگوی ارزشمند مدیریت بحرانهای امروز با ریاست دکتر حمیده عیدان سلمان و دبیری هدی سعید از عراق برگزار شد. در این نشست سخنرانانی از عراق، کویت و ایران به بررسی نقش رسانه زنان بویژه حضرت زینب پس از واقعه کربلا، حضرت زینب و جنبش روشنگری فکری، نقش رسانه حضرت فاطمه صغری در نهضت حسینی، و ماموریت رسانه ای زن مسلمان با الهام از عملکرد حضرت زینب (س) پرداختند.