نشست مشترک بررسی همکاریهای علمی فناوری ایران و ترکیه در چارچوب تفاهم نامه امضاشده بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و سازمان پژوهشهای علمی و فناوری کشور ترکیه – توبیتاک- روز چهارشنبه 12 خردادماه 1400 به صورت مجازی برگزار شد. در این نشست پروفسور سالارآملی رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت عتف، دکتر عبدالحمید علیزاده معاون همکاریهای دانشگاهی و سازمانهای تخصصی، و همچنین معاونان و مدیران بین الملل دانشگاههای طراز اول کشور حضور داشتند. همچنین از طرف ترکیه پروفسور حسن مداح رییس سازمان پژوهشهای علمی و فناوری ترکیه، و معاونان و مسئولان مربوط در نشست حاضر شدند.
پروفسور مجیدی رئیس دانشگاه تبریز، کانون ملی راهبری همکاریهای علمی با دانشگاههای ترکیه، طی سخنان خود گزارشی از فرایند بررسی و تصویب 22 پروژه ی پژوهشی در سال تحصیلی جاری در قالب برنامه همکاریهای علمی فناوری دو کشور ارائه داد.
همچنین پروفسور حسن مداح رئیس سازمان پژوهشهای علمی و فناوری کشور ترکیه – توبیتاک، ضمن بیان تاریخچه ای از برنامه همکاری پژوهشی با ایران از سال 2019 ، بر ضرورت انتقال نتایج و یافته های علمی دانشگاهی به بخش صنعت، و به کارگیری دستاوردهای پژوهشی در جهت نیازهای جوامع در سطح ملی و بین المللی تاکید نمود.
پروفسور سالارآملی رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت عتف، در سخنان خود از دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی برای فراهم کردن این نشست تشکر نموده و تأکید کرد که همکاریهای بینالمللی باید با قدمهای کوچک آغاز شود. بدون برداشتن قدمهای کوچک نمیتوان اقدامات بزرگ و مهم را در همکاریهای بین المللی امکان پذیر کرد. وی افزود: صبر هر دو طرف بسیار امر مهمی است، زیرا همکاریهای بینالمللی امری کاملاً دوجانبه است و موفقیت در هر گام، بستگی کامل به همکاری صمیمانه و اقدامات به موقع هریک از طرف های همکاری دارد.