کارگروه تخصصی مد و لباس ایران با همکاری دانشگاه الزهرا (س) و سایر مراکز علمی پژوهشی نخستین رویداد تخصصی بینالمللی پوشاک سنتی جهان اسلام را از تاریخ ۸ الی ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در مجموعه فرهنگی و هنری هفتا در برج میلاد برگزار کرد.
در حاشیه این رویداد بین المللی مجموعه نشستهای علمی با حضور اساتید برتر دانشگاههای ایران و برخی کشورهای جهان اسلام مانند مالزی، عراق، آذربایجان، ترکمنستان و سوریه و ارائه پنل های تخصصی در تاریخهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ با همکاری پژوهشکده زنان و مدیریت همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا در سالن دکتر طوبی کرمانی برگزار شد.
دبیر علمی نشست های روز اول این رویداد، دکتر مریم مونسی سرخه، عضو هیات علمی گروه طراحی پارچه و لباس و دبیر اجرایی آن خانم ربابه غزالی عضو هیات علمی گروه طراحی پارچه و لباس بودند. محورهای کلی سخنرانیها در رابطه با فرهنگ، دین و جایگاه پوشش سنتی کشورهای مسلمان تعریف شد. در این راستا مباحثی در رابطه با دیپلماسی مد، واکاویهای فرهنگی در کشورهای مسلمان، بررسی آرایههای تزئینی در پوشش سنتی، لباسهای تاریخی معنادار در ادوار تاریخی، جایگاه حجاب درا قوام و مباحث انسانشناسی و زیباییشناسی بومی در لباسآرایی، سهم لباس در هزینههای خانوار از منظر اقتصادی و غیره ارائه شد.
دکتر رحیم البهادلی، استاد تمام تاریخ و فرهنگ اسلامی دانشگاه بصره به دعوت مدیریت همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا و در راستای عملیاتی سازی تفاهم نامه همکاری میان دو دانشگاه، در مقالهای با عنوان "لباس خواص در صدر اسلام" اشاراتی به پوشش بزرگان دینی و علما در صدر اسلام داشت و معانی نمادین لباس از صدر اسلام تا عصر اموی را برشمرد. همچنین دکتر نازلینا شاری، استاد دانشگاه مالزی، به تشریح "جذابیت پوشاک سنتی مالزی از دیدگاه اسلام" پرداخت و لباس سنتی مالزی را به عنوان هویت فرهنگی اسلامی مردم این کشور معرفی نمود.