در پی تعیین دانشگاه الزهرا به عنوان مرکز کارگروه ملی همکاری با دانشگاههای مالزی، اولین نشست اعضای میز مالزی در دانشگاه الزهرا صبح روز دوشنبه 9 خرداد 1401 در محل دفتر مدیریت همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا با حضور دکتر لیلا تاجیک مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر عبدالحمید علیزاده، رییس میز مالزی و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، دکتر مهدی سیف برقی مدیر مرکز ارزیابی و پایش عملکرد دانشگاه، دکتر عباس عبداللهی عضو هیات علمی و رییس مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی ، دکتر معصومه زیب ارزانی عضو هیات علمی شعبه ارومیه و دکتر فاطمه جعفری پژوهشگر پسادکترای دانشگاه الزهرا تشکیل شد. میز مالزی در دانشگاه الزهرا به عنوان هسته کارگروه ملی همکاری با مالزی وظیفه ی برنامه ریزی و هدایت همکاری با دانشگاهها و موسسه های پژوهشی مالزی و همچنین اطلاع رسانی فرصتها و زمینه های همکاری با مالزی را عهده دار خواهد بود.
در ابتدای نشست دکتر لیلا تاجیک مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا با اشاره به مسئولیت واگذار شده از سوی وزارت عتف به دانشگاه الزهرا، به بیان فعالیتها و اقدامات دانشگاه الزهرا پس از تعیین کارگروه ملی همکاری با مالزی پرداخت. این برنامه از سوی مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت عتف با هدف ساماندهی نوین روابط علمی بینالمللی کشور، تمرکززدایی از وظایف اجرایی وزارت عتف و همافزایی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در یک ساختار تشکیلاتی منسجم و خوشهای از سال 1395 با تعیین دانشگاههای طراز اول کشور به عنوان مراکز کارگروه های ملی همکاریهای علمی با دانشگاههای جهان، آغاز شده است.
در ادامه دکتر علیزاده به عنوان رییس میز مالزی دو هدف اصلی از شکل دهی کارگروههای ملی همکاریهای بین المللی دانشگاهها را تسهیل گری ارتباطات و همکاریها با دانشگاههای خارجی با استفاده از تسهیلات تخصیص یافته و ایجاد کنسرسیوم های دانشگاهی در کشور و همچنین تفویض اختیارات همکاریهای بین المللی دانشگاهها دانست. وی افزود: مزیت اصلی کشورهای منطقه آسیای جنوب شرقی ثبات سیاستهای آکادمیک است. بر این اساس تعریف خط مشی همکاری با دانشگاههای مالزی براساس شناخت زمینه های مساعد همکاری و همچنین پتانسیل دانشگاههای عضو کارگروه بسیار ضروری است. دکتر علیزاده واگذاری مسئولیت کارگروه های ملی به دانشگاهها را نماد اعتماد حوزه های ستادی وزارت علوم به حوزه های دانشگاهی دانست و آمادگی این وزارت را برای حمایت های مادی و معنوی متناسب با مسئولیتهای واگذاری اعلام نمود.
در ادامه نشست دکتر سیف برقی با اشاره به مزیت های همکاری علمی با دانشگاههای مالزی به خاطر مصونیت از تنش های سیاسی بین المللی و سطح قابل قبول پیشرفت علمی و فناوری در مالزی، بر اهمیت تعریف ساختار کارگروه و تاثیر پیگیری مداوم برنامه ها و اقدامات در موفقیت پروژه های همکاری تاکید کرد. وی ارتقائ شهرت دانشگاه را به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در رتبه بندی بین المللی دانشگاه الزهرا در گرو توسعه ارتباطات بین المللی در چارچوب همکاریهای آموزشی و پژوهشی و بازدیدهای متقابل دانشگاهی دانست.
دکتر عبداللهی در سخنان خود موفقیت آموزش عالی مالزی در جذب دانشجویان بین المللی را نتیجه برنامه ریزی صحیح و تعریف سیستم انتقال دانشجو به مالزی، تعیین بازار هدف، و هماهنگی همه دستگاههای آن کشور در اجرای اهداف تعیین شده قلمداد کرد.
دکتر عابدینی نیز با تاکید بر اهمیت درک فرصتها و تهدیدهای همکاری با مالزی و شناسایی دانش آموختگان ایرانی در مالزی به عنوان سفیران کشور، هدف گذاری همکاریهای بین المللی و واگذاری موارد همکاری به اساتید داوطلب را از شروط لازم موفقیت در برنامه ها خواند.
دکتر جعفری پژوهشگر پسادکترای دانشگاه الزهرا با ذکر تجارب شش سال حضور و تحصیل در مالزی گفت: وجود امکانات خوب و آزمایشگاههای مجهز در دانشگاههای مالزی و همچنین وجود ارتباط و همکاری با دانشگاههای استرالیا و اروپا، زمینه را برای تعریف برنامه های مشترک پژوهشی با استفاده از گرنت های تحقیقاتی در مالزی فراهم می سازد. وی گفت: اطلاع رسانی فرصتها و گرنتهای پژوهشی در مالزی به دانشگاههای کشور می تواند از برنامه های مهم میز مالزی باشد.
دکتر زیب ارزانی عضو دیگر میز مالزی نیز در سخنان خود به اهمیت شناسایی و اطلاع رسانی ظرفیت های موجود و تعریف پایان نامه های مشترک به منظور استفاده از زیرساختهای تخصصی دانشگاههای مالزی، و نیز معرفی صفحه کارگروه مالزی به عنوان سایت مرجع برای اطلاع رسانی فرصتهای همکاری های تخصصی دو کشور اشاره نمود.
در پایان نشست دکتر تاجیک با ابراز تشکر و سپاسگزاری از همکاران حاضر در نشست، تدوین سیاستهای تشویقی اساتید با تخصیص امتیاز فعالیتهای اجرایی بین المللی و استفاده از پتانسیل اساتید فعال در مالزی برای ایجاد ارتباطات بیشتر و ارتقائ همکاریها با مالزی را دو اقدام مهم برای موفقیت کارگروه مالزی دانست.