پیرو اجراییسازی تفاهمنامه همکاری دانشگاه الزهرا(س) و دانشگاه حلب سوریه، مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه الزهرا(س) در تاریخ 18 الی 20 دیماه 1402، میزبان هیأتی از دانشگاه حلب سوریه در دانشگاه بود که در این مدت، کارگاههای مهارتهای آزمایشگاهی با تجهیزات آزمایشگاهی تکنولوژی بالا و نشستهای علمی بینالمللی با محوریت «آموزش زبان و ادبیات» با حضور اساتید دو دانشگاه برگزار شد. در همین راستا، به همت مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه الزهرا(س)، نشست اختتامیه فرصتهای همکاریهای علمی بینالمللی بین دانشگاه الزهرا(س) و دانشگاه حلب سوریه مورخ چهارشنبه 20/10/1402 در محل سالن پروین اعتصامی برگزار شد. در این نشست که با حضور دکتر زهرا ناظم بکائی، ریاست دانشگاه الزهرا(س) برگزار گردید، دکتر فخری سادات حسینی، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی؛ دکتر بهاره عطاران، رئیس دفتر و روابط عمومی، دکتر رقیه رستم پور ملکی، مدیر گروه آموزشی زبان و ادبیات عرب و رؤسا و معاونان دانشکده های علوم زیستی، ادبیات، فیزیک و فنی و مهندسی حضور داشتند.
در ابتدای نشست، دکتر فخری سادات حسینی ضمن عرض خوشامدگویی به میهمانان حاضر در جلسه و اعضای هیأت سوری، از ریاست دانشگاه الزهرا(س) دعوت نمودند تا سخنرانی خود را ایراد فرمایند. دکتر ناظم بکائی یاد شهدای امنیت و راه آزادی، به ویژه سردار قاسم سلیمانی را گرامی داشتند و از پیشرفت کارهای علمی بینالمللی دو کشور ایران و سوریه یاد کردند. دکتر ناظم بکائی بر دو نکته تاکید نمودند: نکته اول، اهمیت اجراییسازی تفاهمنامهها و عملیاتیسازی آنها در قالب پایاننامه مشترک، دورههای آموزشی، انتشار مقالات و غیره بود و پیشنهاد ارزیابی شش ماهه از این فعالیتها ارائه دادند. نکته بعدی، اعلام آمادگی دانشگاه الزهرا(س) به عنوان مرکز آموزش عالی دختران و پایگاه برقراری ارتباط دانشگاه حلب با سایر دانشگاهها بود تا در راستای فعالیتهای علمی بینالمللی سه روز اخیر، این اقدامات ادامه یابند.
دکتر حسینی پس از تشکر از دکتر بکائی، از دکتر ماهر کرمان، رئیس دانشگاه حلب سوریه دعوت نمودند تا سخنرانی و صحبت خود را به حاضرین ارائه دهند. دکتر کرمان از زحمات و تلاش کادر اجرایی دانشگاه الزهرا(س) و صمیمیت میزبانی این دانشگاه از هیأت سوریه تشکر و قدردانی نمودند. دکتر کرمان، نشستها و کارگاههای برگزارشده را قدم اول برای اجراییسازی تفاهمنامه همکاری بین دو دانشگاه دانستند و این فرصت را برای آشنایی با پژوهشگران و فرصتهای همکاری مشترک غنیمت شمردند. دکتر کرمان بر ده سال سابقه روابط ایران و سوریه تاکید نموده و این دو کشور را عضو محور مقاومت دانستند. در رابطه با اهمیت همکاریهای مشترک، وی افزود: "آینده از آنِ علم است. همانطور که رئیس دانشگاه الزهرا(س) فرمودند، ارزیابی بر روی نحوه انجام فعالیتهای همکاری دو دانشگاه انجام خواهیم داد. در راستای نشستهای برگزار شده، از جانب خودم و هیأت همراه از حسن دعوت دانشگاه الزهرا(س) تشکر کرده و آمادگی برای انجام همکاریهای بیشتر را اعلام میدارم".
دکتر حسینی ضمن ابراز خرسندی از بازخورد مثبت هیأت سوری، گزارشی کوتاه از اقدامات انجام گرفته در طی دو روز گذشته ارائه دادند. بخش اول این گزارش مربوط به برگزاری کارگاه های تجهیزات آزمایشگاه با تکنولوژی بالا بود که به مدیریت دکتر حسینی به عنوان مسئول آزمایشگاههای دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد. در این کارگاهها که اساتید دانشگاه حلب در حوزه تخصصی علوم پایه و مهندسی حضور داشتند، امکانات دانشگاه الزهرا(س) در آزمایشگاه مرکزی ارائه شد که بخشی از آن با همکاری سایر دانشکدهها همچون دانشکده فیزیک، شیمی و علوم زیستی دانشگاه برگزار شد. پس از بازگشت هیأت سوری به حلب، اقدامات آتی از طریق دفتر مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی در بسترهای مجازی انجام می پذیرد. این اقدامات شامل استاد راهنما یا استاد مشاور مشترک، وبینار و سخنرانیهای مختلف، تبادل دانشجو و پژوهش مشترک می باشد. در بخش زبان و ادبیات، پنج نشست تخصصی علمی بینالمللی با مدیریت دکتر رقیه رستم پور ملکی برگزار شد که گزارشی مختصر از آن به حضار ارائه نمودند. دکتر رستم پور ملکی به عناوین و محتوای هر پنج نشست با سخنرانی اساتید حلب اشاره کردند و از بهره برداری از امکانات این دو دانشگاه استقبال نمودند.
مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه در ادامه از رؤسا و معاونان دانشکدهها دعوت نمود تا پیشنهادات و موارد همکاری مشترک بین دانشگاه الزهرا(س) و دانشگاه حلب را بیان کنند. دکتر خدیجه کیارستمی، رئیس دانشکده علوم زیستی؛ دکتر محبوبه مباشری، رئیس دانشکده ادبیات و دکتر نگین مفتونی، معاون پژوهشی و بینالملل دانشکده فنی و مهندسی هر یک به معرفی دانشکده، گروههای مختلف آموزشی و ظرفیتهای موجود جهت انجام همکاریهای علمی بینالمللی پرداختند. در پایان این نشست، دکتر الشیخ قدور به اهمیت انجام پژوهش در حوزه علوم زیستی و وجود تنوع زیستی بسیار گسترده در ایران و سوریه که 60 درصد آن مشترک می باشد اشاره کردند. دکتر محمد استیفو نیز ضمن تشکر از میهماننوازی دانشگاه الزهرا(س)، کشور ایران را کشور دوست و برادر خواندند و سپس به معرفی دانشکده علوم دانشگاه حلب پرداختند. دکتر منذر عبسی به عنوان رئیس اسبق مرکز زبانهای دانشگاه حلب از ظرفیتهای آموزش زبان عربی و انگلیسی و دکتر نعیمه حسوکی، استاد گروه زبان فارسی دانشگاه حلب، از اهمیت آموزش زبان فارسی و تألیف دورههای آموزشی یاد کردند. در پایان نشست، به پاس حضور و همکاری دانشگاه حلب، هدیه یادبود و لوح تقدیر از سوی مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه الزهرا(س) به اعضای این هیأت سوری اعطا شد.