روز یکشنبه مورخ 9 اردیبهشت 1403، دانشگاه الزهرا(س) میزبان هیأتی از کشور عراق به سرپرستی خانم دکتر لبنی خمیس مهدی الربیعی، معاون پژوهشی وزارت علوم عراق بوده است. در ابتدای حضور این هیأت، بازدیدی از مراکز دانشگاه الزهرا(س) همچون آزمایشگاه، کتابخانه مرکزی و نگارخانه هنر صورت پذیرفت. پس از بازدید هیأت عراقی از امکانات دانشگاه الزهرا(س)، نشست همکاریهای علمی بینالمللی بادکتر زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا(س)؛ دکتر الهه مرندی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی؛ دکتر نادیا محمودی خطیر، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی؛ دکتر الهه پنجهباشی، رئیس دانشکده هنر؛ دکتر بتول مشکینفام، رئیس پژوهشکده زنان؛ دکتر احمد عابدینی، معاون پژوهشی دانشکده هنر؛ دکتر فاطمهزهرا حسینی، مشاور رئیس دانشگاه و دکتر حدیث رجبی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات، در سالن شورای ریاست برگزار گردید. در ابتدای این نشست، دکتر ناظم بکائی پس از عرض خوشآمدگویی و ابراز خوشحالی از حضور هیأت مذکور، از معاون پژوهشی وزیر علوم عراق دعوت نمودند تا صحبتهای خود را ایراد کنند. دکتر لبنی خمیس مهدی الربیعی پس از تشکر بابت میهماننوازی مسئولان دانشگاه الزهرا(س)، از دانشکدههای ویژه دختران سرآمد بغداد نام بردند که در سه مقطع تحصیلی، دروس مختلفی را ارائه میکنند. وی همچنین ضمن ارائه پیشنهاداتی من باب افزایش همکاریهای فی ما بین، گزارشی مختصر از جشنوارهها و جوایز علمی که توسط وزارت علوم عراق به اساتید و پژوهشگران برتر اعطا میشوند را ارائه نمودند که این جشنوارهها و جوایز در رشتههای گوناگون همچون مهندسی، علوم پایه، اقتصاد، مدیریت، حقوق و حتی خدمات داوطلبانه وجود دارند. انتشار دستاوردهای پژوهشی و ایجاد پایگاههای اطلاعاتی گوناگونی که بر موضوعات روز همچون مبارزه با مواد مخدر تمرکز دارند، یکی دیگر از مواردی است که در دست اقدام معاونت پژوهشی وزارت علوم عراق میباشد.
در ادامه، دکتر ناظم بکائی به سوابق همکاری دانشگاه الزهرا(س) با دانشگاههای عراقی همچون برگزاری جشن دانشآموختگان، سخنرانیهای علمی تخصصی، کارگاهها و بازدیدهای گوناگون اشاره نمودند. همچنین وی به توجه ویژه به رشتههای علوم پایه تاکید کردند، چرا که این علوم، پایه و بنیان یک کشور را تشکیل میدهند. ایشان افزودند: "در جامعه جهانی، رشتههای ارائه خدمات مهم هستند، اما متاسفانه برخی کشورها از اهمیت رشتههای علوم پایه غافل ماندهاند. ما میتوانیم در امور مختلف آموزشی همچون تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای مشترک و غیره به این امر بپردازیم. رویکرد این پژوهشها باید حل مشکلات منطقه باشد. در دانشگاه الزهرا(س) پروژههای توانمندسازی بانوان را ایجاد شده است و مهارتافزایی دانشجویان در اولویت میباشد." در ادامه، دکتر ناظم بکائی به معرفی جوایز ملی در کشور ایران پرداختند که در بخشهای مختلف همچون سرآمدان آموزشی، پژوهشی و استاد نمونه کشوری برگزار میشوند. وی همچنین به جایگاه دانشگاه الزهرا(س) در رتبهبندیها، همچون رتبهبندی مدیریت سبز (Green Metric) اشاره کردند که دانشگاه الزهرا(س) در این رتبهبندی موفق به کسب مقام دوم شده است. رئیس دانشگاه الزهرا(س)، ایجاد رتبهبندی با شاخصهای تعیین شده برای کشورهای منطقه را پیشنهاد دادند که موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) شروع کننده این حرکت بوده است.
در ادامه نشست، سایر اعضای هیأت عراقی به معرفی خود و اقدامات انجام شده پرداختند. دکتر موسی جعفر راضی الموسوی، مسئول بخش برنامه ریزی درسی، دکتر سنان حسام مهدی الکسار، معاون سرپرست هیأت در پژوهشگاه و دکتر آلاء حمزه عمران الفتلاوی، مدیرگروه قسمتهای پژوهشی و علمی در وزارت عراق هستند. از جمله اقدامات ذکرشده توسط میهمانان عراقی که بهوسیلهی وزارت علوم عراق صورت پذیرفته است، راهاندازی پایگاه علمی و نظارت بر پژوهشهای علمی در راستای کاربردیسازی، طبقهبندی پژوهشهای علمی، انتشار مجلات علمی، شناخت موانع موجود در راستای رشد علمی و ورود به رتبهبندیهای جهانی، هوشمندسازی و شفافسازی پایگاههای اساتید میباشد.
در پایان، هدایایی از سوی دانشگاه الزهرا(س) به این هیأت عراقی به رسم یادبود اعطا گردید.