دانشگاه الزهرا(س) دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 میزبان همسر وزیر امور خارجه کشور، صدیقه امیرعبداللهیان ، تعدادی از اعضای انجمن بانوان دیپلماتیک وزارت امور خارجه و همسران سفرای کشورهای خارجی بود. دانشگاه الزهرا(س) باتوجه به میلاد بانو دانشمند اسلام، حضرت معصومه سلام الله علیها، و فرارسیدن دهه ی کرامت از هیئت فوق الذکر به عنوان بانوان اثرگذار در عرصه ی بین المللی دعوت نمود تا با بازدید از دانشگاه الزهرا(س) به عنوان دانشگاه جامع بانوان نظاره گر پیشرفت علمی زنان و دختران کشور باشند.
هیئت مدعو نخست از نگارخانه هنر و سپس از آزمایشگاه دکتر قدسی محمدی زیارانی، جزو یک درصد دانشمندان پراستناد جهان و عضو هیئت علمی گروه شیمی، بازدید کردند. ایشان با بازدید از کتابخانه مرکزی و اتاق ویژه روشندلان اذعان داشتند که دانشگاه الزهرا(س) از امکانات ویژه و مناسبی برای تحصیل برخوردار است.
در بخش بعدی، نشست صمیمانه ریاست و مسئولان دانشگاه با مدعوین برگزار شد. ریاست دانشگاه، زهرا ناظم بکائی، پس از خوشامدگویی به حضار اشاره داشتند که این نشست مقارن با ایام دهه کرامت است، دهه های که آغاز آن میلاد دختر دانشمند اهل بیت، حضرت معصومه سلام الله علیها، و اختتام آن میلاد امام عالِم شیعیان، امام رضا علیه السلام، است و موجب افتخار دانشگاه الزهرا(س) است که در حوزه علم از این دو شخصیت بزرگوار پیروی می کند. دکتر بکائی افزودند: « حضور شما بانوان در اینجا خود گویای نگاه ویژه اسلام به زن به عنوان وجودی ویژه است، وجودی که مستقل، متعهد و آزاد است و علاوه بر فعالیت در حوزه های اجتماعی و سیاسی در بالاترین سطوح علمی نیز قرار میگیرد، مانند دکتر محمدی زیارانی. این وجود ویژه همچنین نقشی منحصربه فرد در آفرینش دارد و آن فرزندآوری و بقای نسل است. اوست که نسل آینده و فردای کشور را می سازد، پس اگر مؤمن باشد، نسل آینده را تضمین خواهد کرد و مصداق آن موفقیت چشمگیر بانوان پس از انقلاب، افزایش ورود دختران به دانشگاه و وجود 36 درصد بانوی هیأت علمی در کشور است».
دکتر بکائی پس از معرفی تاریخچه و امکانات دانشگاه اظهار داشتند که دانشگاه الزهرا(س) به عنوان یک « باغ دانشگاه» محیطی آرامشبخش است و درحال حاضر میزبان حدود 250 دانشجو بین المللی در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا است.
چشم انداز دانشگاه الزهرا(س) ارائه الگویی تازه از زن مسلمان به جهان است، زنی که ضمن مسئولیت های فردی و تربیت فرزند دانشمندی فعال در جامعه است. ایشان رسیدن بانوان ایرانی به سطوح بالای علمی را مرهون تلاش های این بانوان، فراهم سازی زیرساخت ها توسط جمهوری اسلامی و ازهمه مهمتر وجود امنیت دانستند، امنیتی که نتیجه خون شهدا است.
دکتر بکائی پس از درود به ارواح شهدا از ظلم به زنان و کودکان در غزه سخن گفتند و اشاره داشتند که دانشگاه الزهرا(س) با برگزاری همایش « غزه زنده است» سعی کرد تا یاد 37 هزار شهید غزه را زنده نگه دارد، اکنون نیز خرسند است که دانشگاهیان جهان به خیزش و بیداری نسبت به موضوع غزه پیوسته اند.
دکتر بکائی با اعلام آمادگی برای پذیرش دانشجویان بین المللی و انجام تعاملات بین دانشگاهی به سخنان خود پایان دادند. در ادامه مشاور بین الملل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمدجواد سلمانپور، نیز درباره نقش اجتماعی زنان سخن گفتند. ایشان با تأکید بر تصمیم ساز بودن زنان، از پیروزی انقلاب اسلامی یاد کردند و یکی از علل آن را همراهی بانوان ایرانی در عرصه اجتماعی دانستند، همانگونه که امروز زنان، مادران و خواهران در مقاومت غزه و انقلاب بیداری دانشگاهی حضور دارند. ایشان همچنین با برشمردن رشد علمی ایران، ازجمله: کسب رتبه پانزدهم در تولید علم و کسب رنبه یک تا بیست در 20 فناوری در جهان اظهار داشتند که حضور بانوان از دلایل این رشد علمی است. دکتر سلمانپور در ادامه از هدف کلان سازمان امور دانشجویان برای پذیرش 320000 دانشجو بین المللی در راستای تعامل، صلح و مهندسی انتقال علم سخن گفتند. در همین راستا نیز از برگزاری نمایشگاه «جاذبه های تحصیل در ایران» از 17 تا 20 مهر سال جاری در مصلی امام خمینی(ره) خبر دادند و حاضران را به مشارکت و یا بازدید از نمایشگاه دعوت کردند.
نمایشگاه «جاذبه های تحصیل در ایران» فرصتی ویژه برای طیف گسترده مخاطبان، اعم از: دانشجویان بین المللی، شرکت های جذب دانشجو، مراکز بین المللی دانشگاه ها، مراکز آزفا، کارگزاران کشورهای خارجی در ایران و غیره، است تا با ظرفیت های تحصیل در ایران و فرصت ها و چالش های دانشجویان بین المللی آشنا شوند. این نمایشگاه در سه بخش مختلف برگزار خواهد شد که دانشگاه الزهرا(س) برگزارکننده بخش « جشنواره فرهنگ ملل» خواهد بود.
در پایان نشست و پس از تقدیم هدایا یادگاری، هیأت مدعو در مقبره شهدای گمنام حضور یافتند و با اهدای گل به ایشان ادای احترام نمودند.