مقارن با عید سعید غدیر و فرارسیدن چهلم رئیس جمهور ایران عزیز، شهید آیت الله رئیسی، و همراهانشان، هیئت عالی رتبه بانوان عراقی چهارشنبه 6 تیر 1403 به میزبانی مدیریت همکاری های علمی بین المللی از دانشگاه الزهرا (س) بازدید کردند.
هیئت مهمان نخست از کتابخانه مرکزی دانشگاه بازدید و سپس با حضور در محوطه مسجد فاطمه الزهرا (س) به مقام شهدای گمنام ادای احترام نمودند. ایشان پس از حضور در نگارخانه هنر و آزمایشگاه دکتر قدسی محمدی زیارانی، جزو یک درصد دانشمندان پر استناد برتر جهان، وارد مرکز همایشهای بین المللی شدند. هیئت مهمان متشکل از سیزده بانو دارای مقام دولتی و اجتماعی در کشور عراق بودند.
دکتر نادیا محمودی خطیر، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه، با ایراد مقدمهای به مهمانان خوشامد و دکتر زهرا ناظم بکایی، رئیس دانشگاه، ، را معرفی کردند. دکتر بکائی نیز ضمن خوشامدگویی، تبریک اعیاد و سپاس از حضور مهمانان در ایام نزدیک به چهلم رئیس جمهور عزیز و همراهانشان اظهار داشتند: « خون شهیدان بزرگوار، شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، انقلاب اسلامی را بیمه کرده است تا به دست امام زمان (عج) برسد».
دکتر بکایی پس از شرح امکانات دانشگاه الزهرا (س) به عنوان دانشگاه جامع بانوان نوید تأسیس دانشکده خانواده و افزوده شدن آن به یازده دانشکده فعلی را دادند. ایشان بیان کردند که هدفگذاری دانشگاه پیشرو بودن در زمینهی آموزش عالی بانوان در منطقه و جهان است و دانشگاه در همین راستا با تمرکز بر توانمندسازی بانوان، اقدام به فعالیت های اجتماعی و برگزاری دوره های مهارت آموزی، برای دانشجویان و حتی متقاضیان خارج از دانشگاه، کردهاست. همچنین تأکید کردند که توجه به آموزش عالی بانوان، ضمن توجه نقش آن ها در خانواده و فرزندپروری است.
دکتر بکایی اظهار داشتند که دانشگاه الزهرا (س) سعی دارد پایگاهی برای تربیت دختران دانشمند، عالِم و بااخلاق در سطح منطقه و کشورهای اسلامی باشد و با بهره گیری از راهنمایی های قرآن کریم و رهنمودهای رهبر ایران، الگوی جدیدی از زن مسلمان را به جهان معرفی کند. بانوان سراسر جهان با هر مذهب و ملیتی در جست وجوی الگویی تازه هستند که نمونههای آن در بیداری استادان و دانشجویان دنیا برای حمایت از غزه و فلسطین دیده میشود. « ما وظیفه داریم هر جا صدای مظلومی را بشنویم به کمک او بشتابیم. ما با کمک بانوان همفکرمان در کشورهای همسایه نقش زن مسلمان را در دنیا برجسته خواهیم کرد، بنابراین میبایست در این مسیر شبکه ارتباط جهانی ای راه بیاندازیم تا در دو جبهه دانشگاهی و اجتماعی فعالیت کند».
پس از سخنرانی دکتر بکایی، دکتر حلا الجابری الموسوی، رئیس مرکز مشاوره خانواده و زنان وزارت آموزش عالی عراق، به عنوان نماینده هیئت مهمان از میزبانی دانشگاه الزهرا (س) قدردانی کردند. ایشان ضمن اشاره به گفتهی شهید آیت الله رئیسی درخصوص یکی بودن گوشت و خون مردم ایران و عراق، اظهار داشتند که روح و نگرششان نیز با ایران یکی است و قصد دارند از تجربه های بانوان فرهیخته ایرانی بهره ببرند تا الگوی معرفی شده توسط رسانه های غربی از زن را کنار بزنند. دکتر الجابری الموسوی با اشاره به دیدار قبلی با مسئولان دانشگاه الزهرا (س) در کربلا و شکل گیری این بازدید درخواست کردند تا دوره های مهارت آموزی به میزبانی طرفین برگزار گردد.
در پایان و پس از معرفی میزبانان حاضر در این نشست، دکتر الهه مرندی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی؛ دکتر حدیث رجبی، معاون دانشجویی؛ و دکتر بتول مشکین فام، رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)، مهمانان نیز به معرفی خود و بیان سوابقشان پرداختند.