مراسم پایانی دوره دوهفته ای دانش افزایی زبان فارسی با شرکت تعداد 10 نفر از بانوان دانشگاهی علاقه مند به زبان فارسی از کشورتونس عصر روز چهارشنبه 22 شهریورماه 1396 در محل تالار بانو مجتهده امین مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه الزهرا با حضور دکتر مهناز ملانظری رییس دانشگاه الزهرا، دکتر پریچهر حناچی، مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر خدیجه کریمی، مدیر مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه، دکتر سوسن قهرمانی قاجار رییس دانشکده ادبیات، فرهاد پالیزدار، معاون امور بین الملل بنیاد سعدی، و دکتر حجت اله جوانی، معاون مدیریت همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه و کارکنان مدیریت بین الملل و مرکز آزفای دانشگاه الزهرا، اساتید دوره و نماینده بنیاد سعدی برگزار شد. غازی بن صالح، سفیر کشور تونس در تهران نیزبه دعوت دانشگاه الزهرا در این مراسم حضور یافت.
در ابتدای مراسم رییس دانشگاه پس از خوشامدگویی به میهمانان و ابراز خوشوقتی از برگزاری دوره دانش افزایی زبان فارسی در دانشگاه الزهرا، آمادگی این دانشگاه را برای برگزاری دوره های حضوری آموزش زبان فارسی اعلام داشت و اظهار امیدواری کرد افزایش اینگونه رویدادهای فرهنگی سبب گسترش زبان و ادب فارسی در میان دانشگاهیان جهان گردد.. سپس فیلم معرفی دانشگاه الزهرا به زبان عربی به نمایش درآمد. سفیر تونس در ایران طی سخنانی با تحسین امکانات موجود در دانشگاه الزهرا برای آموزش عالی دختران، از این دانشگاه به خاطر دعوت از دانشجویان تونسی برای گذراندن دوره دانش افزایی زبان فارسی قدردانی نمود.وی افزود: از نظر من حد و مرزی برای تعامل بین دو ملت تونس و ایران در حوزه های فرهنگی وجود ندارد. برای گسترش زبان فارسی در تونس باید برنامه ریزی و تلاش بیشتری انجام پذیرد و این امر با توسعه آموزش زبان فارسی در میان دختران و زنان علاقه مند تونس بهتر به نتیجه می رسد.. سفیر تونس در تهران به فارسی آموزان تونسی حاضر در مراسم تبریک گفت و حضور آنان را در این دوره مایه سرافرازی ملت تونس دانست. وی از آنان خواست پس از طی این دوره با بازگشت به میهن خود حامل پیام های فرهنگی ملت ایران برای ملت تونس باشند.
در ادامه تعدادی از دانشجویان شرکت کننده در دوره به اجرای قطعاتی از سرودهای میهنی به زبان عربی و سرودی به زبان فارسی با اجرای پیانو پرداختند. سپس گواهینامه های پایان دوره توسط رییس دانشگاه الزهرا و با حضور سفیر تونس و معاون بین الملل بنیاد سعدی از سوی مرکز آموزش زبان فارسی و مدیریت همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه به شرکت کنندگان اهداشد.
مدیر مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه الزهرا در سخنانی با اظهار رضایت از پیشرفت فارسی آموزان شرکت کننده در اولین دوره دانش افزایی زبان فارسی، به معرفی آموزشهای حضوری و مجازی مرکز آزفای دانشگاه الزهرا پرداخت. وی با ذکر فعالیتهای مرکز آزفا در تالیف کتاب های چهار مهارتی آموزش زبان فارسی، به تشریح مراحل تدوین و اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی منسجم برای داوطلبان آموزش زبان فارسی با استفاده از امکانات چندرسانه ای دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی پرداخت. وی از همکاری صمیمانه بنیاد سعدی و مدیریت همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا سپاسگزاری نمود.
در ادامه مراسم معاون بین الملل بنیاد سعدی در سخنرانی خود از تلاشهای مسئولان و همکاران دانشگاه الزهرا به خاطر برگزاری موفق دوره دانش افزایی زبان فارسی تشکرکرد و حضور فعال و علاقه مندی شرکت کنندگان دوره را شایسته تقدیر دانست. وی فارسی آموزان شرکت کننده در دوره را یکی از حلقه های ارتباط فرهنگی دو ملت ایران و تونس نامید و اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد نقش فعال این اساتید و دانشجویان در ارتباطات فرهنگی دو ملت باشیم. مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا نیز از همکاری صمیمانه بنیاد سعدی در اجرای برنامه های بازدیدهای فرهنگی دوره تشکر و سپاسگزاری کرد و نشان یادبود دانشگاه الزهرا به معاون بین الملل بنیاد سعدی اهدا کرد.
در پایان مراسم تعدادی از شرکت کنندگان در دوره به بیان خاطرات خود از ایران و لحظات شیرین بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی تهران، از جمله برج میلاد، دریاچه خلیج فارس، کوهستانهای شمال تهران و جماران، به زبان فارسی پرداختند. شایسته بیان است که در شب قبل از مراسم افتتاحیه، مراسمی با عنوان شب فرهنگی تونس در محل گلستان دانشجویان دانشگاه الزهرا با حضور اساتید و دانشجویان شرکت کننده در دوره، دانشجویان عرب زبان دانشگاه، و مدیر و همکاران بین الملل دانشگاه الزهرا برگزار گردید. در این مراسم میهمانان تونسی دانشگاه الزهرا با طبخ چند نوع غذا و شیرینی مخصوص کشورشان از میزبانان خود پذیرایی کردند و با قرائت اشعارفارسی و عربی شبی به یادماندنی را رقم زدند.
دوره دانش افزایی زبان فارسی به مدت دو هفته از 7 تا 23 شهریورماه 1396 در دانشگاه الزهرا با هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران در تونس با حضور تعداد 10 تن از دانشگاهیان فارسی آموز تونسی برگزار گردید.