نشست هم اندیشی توسعه همکاری های علمی دانشگاهی ایران و افغانستان در 1 اردیبهشت ماه 1397 با حضور وزیر تحصیلات عالی افغانستان دکتر نجیب الله خواجه عمری و هیأت همراه وی، قائم مقام وزیرعلوم در امور بین الملل، وروسا ومعاونین چند دانشگاه از جمله الزهرا (س)، علامه طباطبایی، آزاد اسلامی، پیام نور و مدیران و معاونان وزارت علوم تحقیقات و فناوری تشکیل شد.
قائم مقام وزیرعلوم در امور بین الملل دکتر سالار آملی، برگزاری دوره های آموزشی برای مربیان و مدرسان کشور افغانستان با همکاری موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، و همکاری در حوزه های کاربردی و فنی و حرفه ای با کمک دانشگاه فنی و حرفه ای و دانشگاه پلی تکنیک کابل را از محورهای مهم نشست هم اندیشی توسعه همکاری های علمی دانشگاهی ایران و افغانستان بر شمرد.
همچنین از محورهای اصلی نشست، تحصیل مربیان افغانستان در ایران با همکاری سازمان امور دانشجویان وزارت علوم و اداره عمومی انسجام وزارت تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان و دانشگاه تعلیم و تربیه افغانستان، اتحادیه روسای دانشگاه های برتر دو کشور به خصوص دانشگاه علامه طبا طبایی و دانشگاه هرات با همکاری اداره ترفیعات علمی وزارت تحصیلات عالی افغانستان و اداره دانشگاه های خصوصی افغانستان بود.
در ادامه این نشست دکتر ابراهیم خدایی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور نیز با اشاره به همکاری هایی که در گذشته با کشور افغانستان انجام شده است، گفت: حدود ۱۵ سال پیش سازمان سنجش آموزش کشور همکاری هایی در خصوص برگزاری آزمون در کشور افغانستان داشت و مقرر شد تا این سازمان در مراحل ثبت نام و طراحی سوال، طراحی وب سایت و برگزاری آزمون و انتقال تجربه و اعتبار دهی و سنجش موسسات آموزشی در افغانستان با این کشور همکاری کند.
رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: حوزه معاونت آموزشی وزارت علوم در سالهای اخیر بازنگری ۷۰۰ برنامه درسی را به پایان رسانده است و می تواند تجارب خودرا در این زمینه به افغانستان انتقال دهد.
در ادامه این نشست، دکتر ابوالحسن ریاضی، معاون سازمان امور دانشجویان نیز گفت: در زمینه اعطای بورسیه ایران به دانشجویان کشورهای دیگر تمرکز بر مقاطع تحصیلات تکمیلی است. دکتر ریاضی تصریح کرد: ایران آمادگی دارد ظرفیت پذیرش دانشجویان غیر بورسیه و شهریه پرداز افغانستانی را افزایش دهد.
در ادامه این نشست، دکتر مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا (س) هم با اعلام تحصیل ۸۲ دانشجوی افغانستانی در این دانشگاه خواستار اعلام به موقع اسامی دانشجویان دختر افغانستانی متقاضی دریافت بورسیه این دانشگاه شد. وی در ادامه بر آمادگی دانشگاه الزهرا (س) برای آموزش به مربیان و مدرسان زن افغانستانی و اعطای فرصت مطالعاتی یک ساله به آنان تاکید کرد.