هیأتی چهار نفره از موسسه آموزشی، حرفهای و پژوهشی Le Cnam فرانسه متشکل از دکتر تیبات دوشن معاون اجرایی موسسه، پروفسور کریم مژاد رئیس بخش توسعه تجارت جهانی، دکتر تیری کویل متخصص TVET و آموزش مدیریت دولتی و کیم وو مدیر پروژه توسعه بین المللی موسسه و دکتر عباسی نادرپور، نماینده و هماهنگ کننده سفر هیات فرانسوی به ایران در تاریخ یکشنبه اول مهرماه 1397 از دانشگاه الزهرا بازدید و در محل تالار اندیشه دانشگاه با جمعی از مسئولان و استادان دانشگاه الزهرا ملاقات کردند. در این نشست دکتر حناچی مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر کاتب رییس دانشکده هنر، دکتر حسامی کرمانی عضو هیات علمی گروه نقاشی، دکتر خزعلی عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات عرب و رییس پیشین دانشگاه، دکتر جوانی معاون مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر مسعودی رییس اداره برنامه ریزی آموزشی، دکتر مرادلو رییس گروه ارتباط با صنعت و جامعه، دکتر محمدی زیارانی نماینده رییس دانشکده فیزیک شیمی، دکتر ملکی یورتچی نماینده کارگروه همکاری با اروپا، دکتر مهری سوخته نماینده رییس دانشکده مهندسی، دکتر پریسا محمدی نماینده رییس دانشکده علوم زیستی، دکتر ملک پور نماینده دانشکده علوم ریاضی، دکتر افضل طوسی معاون پژوهشی دانشکده هنر، دکتر عبدالوند معاون پژوهشی و بین الملل دانشکده علوم اجتماعی، مهندس اله دادی مدیر گروه طراحی صنعتی، دکتر مفتونی از گروه مهندسی مکانیک، و دکتر اجاق نژاد از گروه مهندسی عمران، دکتر معینی رابط هیات فرانسوی، و همچنین تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا حضور یافتند.
هیات میهمان با پشتیبانی مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیسیون علمی اتحادیه اروپایی و بخش فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، به کشورمان سفر کرده و دارای پیشنهادهایی برای همکاری با دانشگاههای معتبر و اتاق بازرگانی، معدن و صنایع ایران هستند. هدف از این ملاقات، بررسی راههای همکاری آموزشی، فنی و حرفهای با دانشگاههای ایران به ویژه در ارتباط با واحدهای تولیدی و صنعتی و نیازهای مراکز مطالعاتی، به خصوص نیازهای فناوری بوده است.
دکتر خزعلی پیشنهاد برگزاری دوره های مهارتی گردشگری علمی با موضوع ایران شناسی و شرق شناسی در بخش نظری و دوره های فنی و هنری و صنایع دستی (مینیاتور و خاتم) در بخش عملی را مطرح نمود. این دوره ها به صورت بوم گردی و مجازی با توجه به علاقه مندی فراوان به هنر در میان فرانسویان مورد توجه قرار می گیرد. همچنین این دوره ها در خصوص غذاهای ایرانی، گیاهان دارویی و طب سنتی نیز قابل برگزاری است. تیبات دوشن ، رییس هیات مهمان، با استقبال از این پیشنهاد بر ضرورت تشکیل کمیته ای به منظور بررسی پیشنهادها و یافتن راه های همکاری تاکید نمود. وی افزود: در کشور زیبای شما با توجه به مهمان نوازی ایرانیان زمینه ای برگزاری این تورهای گردشگری علمی بسیار فراهم است.
دکتر کاتب، رییس دانشکده هنر، ضمن موافقت و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، آمادگی دانشکده خود را برای همکاری در زمینه معرفی صنایع دستی ایرانی اعلام نمود. پروفسور کریم مژاد رئیس بخش توسعه تجارت جهانی موسسه کنام اضافه کرد: اگر شبکه ای وجود داشته باشد که بتواند موسسات آموزشی را به حیطه گردشگری علمی فرهنگی متصل نماید، این کار به سادگی قابل انجام خواهد بود. در این خصوص مراکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه ها می توانند به خوبی همکاری نمایند. دکتر حناچی افزود: مرکز نوآوری و کار آفرینی و مرکز رشد شرکت های نوبنیاد دانشگاه الزهرا، دانشجویان را تشویق به کارآموزی در رشته های فنی و هنری می نمایند و ساماندهی واحد های درسی در دانشکده های دانشگاه الزهرا به گونه ای است که دانش آموختگان در بازار کار بهتر جذب و مشغول به کار شوند. وی افزود تبادل دانشجو و برگزاری دوره های آموزشی دو یا سه هفته ای برای کارآموزی دانشجویان در دانشگاه الزهرا انجام می پذیرد.
کیم وو مدیر پروژه توسعه بین المللی موسسه کنام گفت: اگر دانشگاه شما عضو آژانس دانشگاهی فرانکوفونی باشد می توانید از پشتیبانی آژانس مذکور نیز به منظور همکاری با این موسسه بهره مند گردید. دکتر عباسی نادرپور، هماهنگ کننده سفر هیات فرانسوی به ایران، در خصوص ارتباط دانشگاه های فرانسوی با جامعه و صنعت در فرانسه به تجربیات انجام شده از جمله طراحی فضاهای شهری، مبلمان و نورپردازی شهری در جهت ایجاد آرامش در محیط شهری و اطلاع رسانی رویدادهای دانشگاهی به همشهریان اشاره نمود.
در پایان نشست نشان یادبود دانشگاه الزهرا به رییس هیات میهمان اعطا شد و بازدیدی از مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه الزهرا انجام پذیرفت.