هیاتی از مدیران بین الملل ائتلاف چهار دانشگاه اسپانیا به ریاست پروفسور آلوارا اسکریبانو معاون بین الملل دانشگاه کارلوس سوم مادرید و عضویت دانشگاههای اتونمای بارسلونا، اتونمای مادرید و پمپئو فابرای بارسلونا که با دعوت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا و با هماهنگی مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری به ایران سفر کرده اند، در روز یکشنبه 25 آبان ماه 1393 در محل ساختمان ریاست دانشگاه الزهرا(س) با خانم دکتر خزعلی، رییس دانشگاه، خانم دکتر مرندی، مدیر همکاریهای علمی بین المللی و خانم دکتر امیرخانی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ملاقات و گفت و گو کردند. در این ملاقات آقای دکتر امیرشاهی، مدیر گروه آموزشی مدیریت و خانم دکتر حقیقی نسب، عضو هیات علمی گروه مدیریت نیز حضور یافتند. هیات میهمان را خانم رحمتی، کارشناس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم همراهی می کردند.
در این نشست رییس دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوشامدگویی به میهمانان، به ملاقات اخیر مدیر روابط بین الملل دانشگاه اتونمای بارسلونا با مسئولان دانشگاه الزهرا اشاره کردند و بر ضرورت انجام مذاکرات کاربردی به منظور آغاز همکاریهای دانشگاهی تاکید نمودند. مدیر بین الملل دانشگاه الزهرا نیز دانشکده ها و امکانات این دانشگاه را به اجمال معرفی کردند و ازحاضران خواستند به معرفی خود بپردازند.
مدیر دانشگاه اتونمای مادرید در سخنانش هدف مهم ائتلاف چهار دانشگاه را ارتقائ فعالیتهای بین المللی عنوان کرد. وی افزود: هر چهار دانشگاه در سیستم رتبه بندی بین المللی در بین دانشگاههای جوان دنیا جزو 50 دانشگاه برتر هستند. این دانشگاهها در پژوهش فعال و موفق بوده اند و از سوی وزارت علوم اسپانیا مورد تقدیر قرار گرفته اند. تعداد دانشجویان دانشگاه اتونمای بارسلونا 43000 نفر و دانشگاه کارلوس سوم 18000 نفر، دانشگاه کارلوس سوم 18000 نفرو پمپئو فابرا 14000 نفر است که همگی در کلاسهای دانشگاهی حاضر می شوند. این دانشگاهها دولتی هستند. دانشجویان شهریه پرداخت می کنند، اما میزان شهریه محدود است.حدود دوسوم از دانشجویان در مقطع کارشناسی و مابقی در مقاطع بالاتر تحصیل می کنند. در مجموع حدود 40 درصد جوانان اسپانیایی به تحصیلات دانشگاهی روی می آورند.
مدیر بین الملل دانشگاه الزهرا(س) بر ضرورت امضای یادداشت تفاهم همکاری دانشگاهی بین دو طرف اشاره کردند و بر امکان تاسیس دوره های کارشناسی ارشد و دکتری مشترک، تبادل استاد و دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و و برگزاری کنفرانس های علمی و انجام پژوهش های مشترک اشاره نمودند. همچنین انتشار نشریات مشترک تخصصی به زبان انگلیسی با هیات تحریریه مشترک در برخی گرایشها از جمله مدیریت بسیار مفید خواهدبود. مدیر گروه مدیریت پیشنهاد دادند از هر دانشگاه فردی به عنوان مسئول اجرایی سازی توافق های انجام شده نعیین و معرفی گردد تا عملیاتی نمودن تصمیم های گرفته شده بهتر قابل پی گیری باشد.
در این نشست پیشنهاد شد دوره های 2 تا 6 ماهه ایران شناسی در دانشگاه الزهرا برای دانشجویان اسپانیایی برگزار گردد و آموزش زبان فارسی نیز در این دوره ها صورت پذیرد.