بر اساس توافق نامه همکاری امضا شده بین دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا(س) و دانشکده فلسفه دانشگاه پتسدام آلمان و دانشگاه گوته فرانکفورت، و با استناد به یکی از بندهای مهم آن مبنی بر برگزاری کارگاه های مشترک بین دو دانشکده در ایران و آلمان ، طرفین توافق نمودند تا یک کارگاه آموزشی مشترک در خصوص " دین در جوامع مدنی ایران و آلمان" از تاریخ 2 شهریور تا 10 شهریور ماه 1393 در دانشگاه پتسدام برگزار نمایند. در این کارگاه تعداد پنج نفر از اعضای هیأت علمی دانشکده الهیات الزهرا(س) و تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب قم و دانشگاه گوته فرانکفورت و دانشگاه پتسدام شرکت داشتند.
هزینه های برگزاری این کارگاه آموزشی تابستانی را موسسه DAAD آلمان متقبل شده بود. یکی از ابعاد فعالیت های موسسه مذکور، تأمین هزینه های لازم جهت تبادل استاد و دانشجو ، برگزاری کارگاه های مشترک علمی با دانشگاههای خارج از آلمان است و با دانشگاه ها و موسسه های پژوهشی سایر کشورها نظیر اندونزی، ترکیه و ایران و همکاری نموده اند. لازم به ذکر است که دانشگاه الزهرا(س) برای دومین بار و دانشگاه ادیان و مذاهب قم برای سومین مرتبه بود که در این نوع کارگاه های آموزشی شرکت می نمودند.
این کارگاه آموزشی در پی تبیین وضعیت دین در ایران و آلمان از منظر علمی و دانشگاهی و سکولاریزاسیون و آثار آن بود. در واقع دو طرف ایران و آلمان سعی داشتند که به فهم وضعیت دین در هر دو کشور بپردازند و به ابعاد مختلفت حضور دین و نهادهای دینی در هر دو جامعه عطف توجه نمایند.
موضوع کارگاه آموزشی تابستانی معطوف به وضعیت دین ، در دورانی که سکولاریزاسیون بروز و ظهور نموده است ،بود.
حدود 40 نشست مشترک در این ایام برگزار شد. اعضای شرکت کننده از چهار دانشگاه به طرح دیدگاه های خود در خصوص مباحث سمینار پرداختند. چلسات گفتگوی گروهی و طرح مطالب به صورت بحث جدی به طور مستقل برگزار می گردید.
در خصوص موضوع های مهم و مباحث اساسی و جدی مربوط به قلمرو مطالعات دینی که می تواند مایه نشست های مشترک آتی باشد نیز مذاکراتی صورت پذیرفت و مقرر شد همه گروه های شرکت کننده در خصوص آن مطاله و بررسی نمایند تا این گونه جلسات علمی و همکاری های پژوهشی که به درک متقابل هویت و ارزشهای فرهنگی مدد می رساند ادامه یابد.
اداره جلسات به لحاظ کیفیت و محتوی بسیار خوب صورت گرفت و گروه هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) به نحو جدی در همه نشست ها شرکت نموده و اعضای آن به ارایه سخنرانی پرداختند.