مراسمی با هدف محکوم کردن تروریسم و افراط گرایی تحت عنوان دین ، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه الزهرا(س) در روز 31 اردیبهشت ماه 1393 در محل تالار دکتر تورانی برگزار شد. این گردهم آیی در رابطه با ربوده شدن 270 تن دانش آموز دختر نیجریه ای در روز 14 آوریل 2014 از مدرسه محل تحصیلشان توسط گروهک تروریستی "بوکوحرام" ، با دعوت از سفیر نیجریه در تهران و با حضور رییس دانشگاه الزهرا(س) ، جمعی از مسئولان وزارت خارجه، نمایندگان مجلس و سازمان های مردم نهاد تشکیل شد. در این مراسم خانم دکتر مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران این اقدام خشونت آمیز را محکوم نموده، ضمن برشمردن پیگیری های انجام شده در رابطه با این موضوع ، با اشاره به مفاد قطعنامه تصویب شده در مجمع عمومی سازمان ملل که به پیشنهاد ریاست محترم جمهوری- جناب آقای دکتر روحانی- علیه خشونت و افراطی گری به تصویب رسید؛ اقدامات بین ¬المللی در خصوص پیگیری آزادی سریع دختران ربوده شده را خواستار گردید.
در این مراسم خانم دکتر حجازی- مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ایجاد گروهک های تروریستی را نقشه رژیم صهیونیستی به منظور برقراری حاشیه امن برای خود اعلام نمود. همچنین خانم دکتر خزعلی- رئیس دانشگاه الزهرا (س)- نیز به نمایندگی از جامعه دانشگاهی ضمن اعتراض، مراتب همدردی خود را با خانواده های دختران ربوده شده به سفیر نیجریه اعلام نمود. دکتر خزعلی در ادامه سخنان خود افزود: اسلام علم را مایه حیات بشر دانسته و طلب علم را واجب و فریضه ای برای هر زن و مرد می داند. پس هرگاه دین اسلام متجلی گردیده و در معرض توجه جهانیان قرار می¬گیرد؛ دشمنان معاند با تشکیل گروه هایی نظیر "القاعده" و "بوکوحرام" سعی در وارونه نشان دادن دین دارند.
.
سپس سفیر نیجریه در سخنان خود به اقدامات سریع دولت نیجریه برای نجات دختران ربوده شده اشاره و تاکید کرد در حال حاضر مهمترین دغدغه ی دولت نیجریه آزادسازی این دختران دانش آموز است. وی ضمن تشکر از دانشگاه الزهرا به عنوان نهاد رسمی زنان در جمهوری اسلامی ایران گفت: ما همه امکانات خود را به کار می گیریم تا این دختران را هر چه زودتر به آغوش خانواده هاشان بازگردانیم.
سپس آقای دکتر خوشرو معاون سابق حقوقی وزارت امورخارجه ضمن سخنانی خطاب به سفیر نیجریه با اعلام همدردی و همراهی با مردم نیجریه گفت: اسلام به هیچ وجه مخالف تحصیل دختران نیست. آقای دکتر محمدی مدیر اداره کل آفریقای وزارت امور خارجه نیز ضمن سخنرانی خود از گروهک سلفی که با تفسیر غلط اسلام با تحصیل دختران مخالفت می کنند و چهره ای خشن از اسلام را نمایش می دهند، گفت: پیامبر اسلام تحصیل علم را در هر کجای جهان واجب دانسته اند. این گروه درست در مسیر کسانی حرکت می کنند که اسلام هراسی را در دستور کار خود قرار داده اند. تاکنون بیش از 6000 تن از مردم مسلمان و مسیحی نیجریه به دست آنان به قتل رسیده اند. وی با اشاره به روابط 50 ساله دو دولت ایران و نیجریه اعلام کرد دولت ایران آمادگی دارد به عنوان یکی از قربانیان تروریسم تجارب خود را برای مبارزه با این پدیده شوم در اختیار کشور دوست و برادر نیجریه قرار دهد. وی افزود مقابله با تروریسم تنها با همکاری همه دولتهای آفریقایی و منطقه امکان پذیر می شود.
سپس کلیپ 30 دقیقه ای خوارج جدید در اسلام به نمایش در آمد که حاضران را بسیار متاثر ساخت. خانم دکتر افتخاری نماینده فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم کردن حوادث اخیر نیجریه از دولت آن کشور خواستند اجازه دخالت بیگانگان را به بهانه حفظ امنیت در کشور خود ندهند. وی حوادث واقع شده در سوریه، پاکستان و مصر را نیز ناشی از دخالت بیگانگان در امور این کشورها دانست. خانم دکتر مریم خزعلی رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز ضمن تبریک ایام مبعث علم آموزی را نشانی ازرحمانیت الهی خواند و هدف از خلقت بشر را کمال بخشی دانست. وی درادامه میزان تکریم زنان در جامعه را سنجه ی رسیدن به کرامت در آن جامعه خواند و به قول پیامبر اکرم اشاره کرد که فرمود: "ما اکرم النسائ الا کریم و ما اهانهن الا لئیم ". خانم دکتر خزعلی دین علیه دین را ابزار دست ساز دشمنان اسلام برای درهم شکستن قدرت مسلمین دانست و افزود: ایجاد گروه های سلفی و تکفیری وسیله ای برای قرار دادن بدل مسلمان در برابر مسلمان است و بخشی از دکترین امنیت امریکا برای جلوگیری از قدرتمند شدن جمعیت مسلمان جوان و تیزهوش و صاحب اصلی ترین منابع زمین محسوب می شود. هشیار باشید که آنان که خود کارگردان این رویدادها در نیجریه هستند تحت عنوان حفظ نظم وارد نیجریه نشوند. وی در پایان با اعلام آمادگی شورای فرهنگی اجتماعی زنان برای کمک به برادران و خواهران خود در نیجریه، از سازمان کنفرانس اسلامی خواست به عنوان نهاد مسئول در جهان اسلام به کمک استقلال فرهنگی و اقتصادی کشورهای اسلامی بیاید تا تسلط و دخالت دشمنان اسلام در کشورهای اسلامی برطرف شود.
در پایان بیانیه سازمانهای غیر دولتی زنان در مورد محکومیت فجایع اخیر در نیجریه که با هدف گسترش برادرکشی بین مسلمین و تضعیف امت اسلامی برنامه ریزی شده است، قرائت شد.