گزارش ملاقات سفیر سیرالئون در تهران با مدیرهمکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا(س)
دوشنبه، 13 بهمن 1393 |
http://intl.alzahra.ac.ir/News/ID
آقای دکتر محمد فوفانا، سفیر سیرالئون در تهران روز یکشنبه 12 بهمن ماه 1393 در محل دفتر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه با خانم دکتر سیده سوسن مرندی، مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا(س) ملاقات و گفتگوکرد. در این ملاقات ایشان با ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه الزهرا این ملاقات را فرصتی برای آغاز همکاری بین دانشگاههای دو کشور و انتقال تجربیات آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران به سیرالئون ارزیابی نمود.
خانم دکتر مرندی نیز پس از خوشامد گویی به میهمان با اشاره به علاقه مندی و تمایل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به گسترش همکاری های علمی بین المللی و آمادگی دانشگاه الزهرا (س) برای همکاری با دانشگاه سیرالئون گفت: نه تنها وظیفه ی شغلی من بلکه اعتقاد شخصی من ایجاب می کند که ما آنچه تجربیات دانشگاهی داریم با برادران و خواهران مان درآفریقا به اشتراک بگذاریم. ما افتخار داریم که امروز میزبان شما در دانشگاه الزهرا(س) هستیم.
آقای دکتر فوفانا با اشاره به ملاقات خود با رییس دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه تهران به وجود پروفسور علی مزروعی متخصص علوم سیاسی آفریقا در هیات علمی آن دانشکده اشاره کرده، افزود: ما به روابط دانشگاهی اهمیت بسیار می دهیم. اگر دختران 22 تا 26 ساله ی ما بتوانند برای طی دوره های فوق لیسانس و دکتری به دانشگاه الزهرا(س) بیایند، بعدا می توانند پیام آوران خوبی برای جمهوری اسلامی ایران در آفریقا باشند. ایشان در خصوص وضعیت زنان در سیرالئون گفت: هم اکنون 40 نفر از نمایندگاه پارلمان سیرالئون زنان هستند. رییس پارلمان نیز یک خانم است. زنان بسیاری در سطوح مدیریتی وزارتخانه ها و ادارات مشغول به کار هستند. تعداد زیادی از بانوان نیز به عنوان سفیر سیرالئون درسایر کشورها خدمت می کنند. ایشان افزود: حدود 86 درصد از جمعیت سیرالئون مسلمان هستند. دولت اخیرا تحصیل دختران را اجباری کرده است و مدارس اسلامی زیادی توسط عربستان، کویت و ایران در آنجا تاسیس شده است. پیش از این بیشتر مدارس متعلق به مسیحیان بوده است.
دکتر فوفانا همچنین به ملاقات خود با امام خمینی در اوایل پیروزی انقلاب اشاره کرد و افزود:در آن زمان من همراه هیاتی از وزارت امور خارجه سیرالئون به حضور ایشان رسیدم. ایشان ما را به گرمی پذیرفتند و هدایایی از جمله یک تسبیح به من دادند. من هنوز آن هدیه باارزش را نزد خود نگه داشته ام. شما می توانید به ما کمک کنید تا دانشگاههایمان را توسعه دهیم. شما تجربه ی خوبی در ایران دارید. ما باید بسیار چیزها یاد بگیریم. امیدوارم امت اسلامی بتوانند به آنچه ملت ایران دست یافته اند، دست یابند.
در پایان جلسه هدیه ای از صنایع دستی ایران به عنوان یادبود به میهمان ارائه شد.