پانزدهمین نشست مشورتی یک روزه معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها و مراکز آموزشی وپژوهشی منتخب کشور در روز چهارشنبه 28 آذرماه 1397 به میزبانی دانشگاه کاشان برگزارشد. در این نشست که با حضور دکتر حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، دکتر عبدالساده نیسی مدیرکل حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، دکتر عطاالله کوهیان، معاون سازمانهای تخصصی مرکز، دکتر سیده سوسن مرندی مشاور دیپلماسی علمی کشور، دکتر عباس زراعت رییس دانشگاه کاشان، برگزار شد، از سفرای کشورهای سوییس و اندونزی و رایزنان علمی فرانسه و استرالیا نیز دعوت به عمل آمده بود.
دکتر زراعت در سخنان افتتاحیه نشست، ضمن خوشامدگویی به میهمانان به بیان گزارش فعالیت های بین المللی دانشگاه کاشان پرداخت. در ادامه دکتر کوهیان، با اشاره به همزمانی برگزاری نشست با هفته پژوهش و فناوری، موفقیت های چشمگیر دانشگاه های کشور در انجام پژوهش های بین المللی را مورد تقدیر قرار داد. وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی های آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران در کردستان عراق به اهمیت جذب دانشجو از آن خطه برای دانشگاه های کشور اشاره نمود. سپس دکتر نیسی، با اشاره به راه اندازی اکو سیستم کارآفرینی و نو آوری در کشور با همکاری شرکت های دانش بنیان و استفاده از فناوری های جدید متناسب با نیازهای اولیه پژوهشی کشور بر لزوم همکاری های بین المللی و تعریف پروژه های مشترک، با هدف حل مشکلات بنیادی کشور، تأکید نمود.
دکتر سالار آملی ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه کاشان، سیاست اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را گسترش علم و فناوری در تمامی جوانب اجتماعی کشور دانست. وی دیپلماسی علم محور را بهترین نوع دیپلماسی دانست و بر ضرورت توجه به دانشگاه کارآفرین به عنوان نسل سوم دانشگاه های پیشرو تأکید نمود. دکتر سالار آملی برگزاری دوره های آموزشی مشترک، راهنمایی مشترک دانشجویان دکتری و انجام فرصت های مطالعاتی متقابل و همچنین ارتقاء و گسترش آموزش های حرفه ای را از مهمترین موارد همکاری های علمی فناوری بین المللی دانست.
ژان کریستوف بونته، رایزن علمی سفارت فرانسه در ایران ضمن اشاره به موارد مهم همکاری دانشگاه های فرانسه و ایران با همکاری و هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضای بیش از 30 مورد تفاهم نامه نامه همکاری دانشگاهی طی سه سال گذشته اشاره نمود و افزود: به تازگی در دانشگاه الزهرا کارگاه آموزشی تحت عنوان "ارتقاء مدیریت استراتژیک دانشگاهی" با همکاری رایزنی علمی سفارت فرانسه در ایران برگزار شده است. وی درخصوص اعطای فرصت مطالعاتی و پژوهش های پسادکتری به اساتید ایرانی در دانشگاه های فرانسه اعلام آمادگی کرد. رایزن علمی سفارت استرالیا در ایران نیز با بیان بازدید دو هیأت دانشگاهی استرالیایی از دانشگاه های ایران در سال جاری به گرانت های پژوهشی موجود برای دانشجویان دکترای ایرانی، به ویژه در رشته های علوم آب اشاره نمود. همچنین در خصوص علوم کشاورزی و غذا، انجام پژوهش های پیشرفته تخصصی با انجام برنامه دکترای مشترک بین دانشگاه های استرالیایی و ایرانی قابل انجام است.
سفیر اندونزی در تهران با بیان بازدید اخیر خود از مرکز استنادی جهان اسلام (ISC) در شیراز، به نکات مهمی درخصوص چگونگی همکاری در پروژه های بین المللی در جهت بالارفتن تراز بین المللی دانشگاه ها اشاره نمود. وی بر وجود زمینه های همکاری در رشته های بیوتکنولوژی و نانو تکنولوژی و همچنین انجام مطالعات پژوهشی در زمینه گیاهان دارویی، با استفاده از فرصت های مطالعاتی 6 ماهه تا یک ساله در اندونزی تأکید کرد.
سفیر سوییس در تهران نیز با اشاره به امکان برگزاری سمپوزیوم های مشترک و استفاده از گرنت های تبادل استاد، علاقه مندی خود را به همکاری دانشگاهی بیان داشت. وی همچنین برگزاری مدارس تابستانی و آموزش های فنی حرفه ای را به عنوان کلیدی برای ایجاد ارتباط بین پژوهش و صنعت دانست و همکاری های علمی را وجه غالب ارتباطات بین دو کشور برشمرد.
در نشست بعدازظهر، موضوع نظام رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی مورد بحث قرار گرفت. دکتر مرندی درخصوص ارسال فرم های شناسه علمی بین المللی به دانشگاه ها با هدف شناخت ملاک های پیشرفت علمی بین المللی دانشگاه های کشور، با توجه به معیارهای سیستم های رتبه بندی جهانی و همچنین شرایط کنونی کشور توضیحاتی ارائه داد. سپس دکتر صلواتی از مرکز مطالعات همکاری های بین المللی وزارت علوم درخصوص تغییرات جدید صورت گرفته در پرسشنامه ارزیابی عملکرد، با درنظر گرفتن شناسه های درون دادی، علاوه بر شناسه های برون دادی توضیح داد.
در پایان نشست، آخرین رتبه بندی دانشگاه های ایرانی در سیستم گرین متریک (محیط زیست، مدیریت سبز، انرژی، پسماند، مصرف آب...) اعلام شد. بر اساس این رتبه بندی دانشگاه های زنجان، کاشان و اصفهان رتبه های اول تا سوم را احراز نمودند. شایسته بیان این که دانشگاه الزهرا رتبه یازدهم را در سیستم مدیریت سبز در بین دانشگاه های کشور به دست آورده است.