هیاتی از مسئولان و استادان دانشگاه آکادمی علوم چین و پژوهشکده ملی علوم نانو و تکنولوژی که با دعوت و هماهنگی دکتر گنجی دوست، رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در چین به کشورمان سفر کرده اند، در تاریخ دوشنبه 11 خرداد ماه 94 در محل دانشگاه الزهرا(س) با رییس و مسئولان دانشگاه ملاقات کردند. در این نشست علاوه بر دکتر خزعلی و دکتر مرندی، رییس و مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر حق بین، معاون آموزشی، دکتر سجاد، مدیر تحصیلات تکمیلی، دکتر فولادی،دکتر حناچی و دکتر موسوی نژاداز دانشکده علوم زیستی، و دکتر شهشهانی و دکتر مرادلواز دانشکده فیزیک شیمی حضور یافتند.
ابتدا مدیر بین الملل دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوشامدگویی به میهمانان به معرفی دانشگاه پرداخت و توضیحات مبسوطی هم زمان با پخش فیلم معرفی دانشگاه ارائه داد. وی توضیح داد: دانشگاه الزهرا(س) تنها دانشگاه جامع دولتی ویژه دختران در ایران است که با 50 سال سابقه تلاش علمی در 10 دانشکده و سه پژوهشکده در تمامی رشته های علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، و مهندسی، هنر و تربیت بدنی فعالیت دارد. وی افزود: در حال حاضر حدود 50 دانشجوی غیر ایرانی داریم که از طریق شرکت در آزمون ورودی و بورسیه وزارت علوم به دانشگاه راه یافته اند. علاوه بر این، دانشگاه الزهرا(س) آمادگی دارد همه ساله به تعداد معدودی دانشجوی ممتاز بین المللی بورس تحصیلی اعطا می نماید.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه افزود: در دانشکده علوم پایه پژوهشگران برجسته ای مشغول تحقیق و تدریس علوم نانو هستند و همه ساله مقالات متعددی در ژورنالهای تخصصی بین المللی به چاپ می رسانند.
دکتر گنجی دوست، رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در چین طی توضیحاتی در خصوص نظام ارزشیابی دانشگاهها و مراکز پژوهشی چین، به رتبه ی ممتاز آکادمی علوم چین اشاره نموده افزود: آکادمی علوم چین در رده بندی وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران جزو دانشگاههای رده الف محسوب می شود و موسسه های پژوهشی وابسته به آن از معتبرترین مراکز پژوهشی جهان هستند که همه ساله مقالات متعددی درمجلات تخصصی با ضریب تاثیر بالا به چاپ می رسانند.
پروفسور هانگ دینگ چنگ، مدیر امور دانشجویان بین المللی و فرصتهای مطالعاتی آکادمی علوم چین ماموریت خود و هیات همراه را پذیرش دانشجویان ممتاز کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه متبوع خود خواند. وی افزود: ما فرصتهای مطالعاتی شش ماهه را برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری رشته های علوم نانو و تکنولوژی برتر به دانشجویان معرفی شده رشته های فیزیک و شیمی دانشگاه الزهرا(س) اختصاص می دهیم. علاوه بر این در سال تحصیلی آینده تعداد 3 نفردانشجوی کارشناسی ارشد در رشته های نامبرده از میان دانش آموختگان دانشگاه الزهرا می پذیریم.
آکادمی علوم چین در سال 1945 تاسیس شده و در چهار شهر آن کشور در 16 دانشکده و بیش از یکصد موسسه پژوهشی وابسته مشغول فعالیت است. آن دانشگاه در حال حاضر بیش از 42 هزار دانشجو دارد و 800 دانشجوی بین المللی از 30 کشور جهان در آن در حال تحصیل هستند که 30 نفر آنان ایرانی اند. دانشگاه نامبرده با دانشگاههای معتبری از کشورهای آمریکا، کانادا، اروپا و آسیا همکاری علمی و پژوهشی دارد.
رییس دانشگاه الزهرا(س) ضمن اعلان آمادگی این دانشگاه برای همکاری آموزشی و پژوهشی، پیشنهاد امضای یادداشت تفاهم همکاری علمی پژوهشی با آکادمی علوم چین و پژوهشکده ملی علوم نانو و تکنولوژی چین را مطرح نمود و پیش نویس یادداشت تفاهم پیشنهادی دانشگاه الزهرا(س) را به هیات میهمان ارائه داد.در پایان میهمانان برای صرف ناهار به رستوران سنتی ترمه هدایت شدند.