رییس و اعضای "انجمن بین المللی ورزش زنان و دختران" – IAPESGW- که به منظور برگزاری دومین "سمپوزیوم توانمند سازی زنان در ورزش" The 2nd IAPESGW Regional Symposium Women Empowerment in Sport)) به میزبانی دانشگاه الزهرا (س) و وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران در کشورمان به سر می برند، بعد از ظهر روز یکشنبه 22 آذر ماه 94 با دکتر خزعلی رییس دانشگاه الزهرا(س) و دکتر مرندی مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه ملاقات کردند. در این نشست دکتر شجاعی رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه الزهرا(س)، دکتر نظر علی و دکتر دانشفر معاونان ایشان و دکتر حناچی معاون دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه نیز حضور داشتند.
دکتر خزعلی رییس دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوشامدگویی و آرزوی روزهای خوب و پر خاطره در سفر به ایران برای مهمانان، حرکت خوب توانمند سازی زنان در ورزش را مورد تقدیر قرار داده و اظهار امیدواری نمود برگزاری این سمپوزیوم در کشورمان موجبات رونق روز افزون تربیت بدنی و ورزش را در زنان ایرانی فراهم آورد.
سپس دکتر رزا لوپز رییس انجمن بین المللی تربیت بدنی زنان و دختران ضمن تشکر از مهمان نوازی دانشگاه، به معرفی انجمن پرداخت. وی با اشاره به سال تاسیس انجمن در 1941 میلادی، ماموریت و هدف اصلی آن را تلاش برای ارتقا و توسعه تربیت بدنی زنان و ورزش در سطح جهان ذکر کرد و افزود، در دو جنبه ی پژوهش و کاربردی تلاش داریم میزان مشارکت زنان را در عرصه های ورزشی ، چه ورزش همگانی و چه ورزش قهرمانی ارتقا بخشیم.
دکتر کوشکی عضو ایرانی هیات مدیره انجمن بین المللی ورزش زنان و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اظهار خوشحالی از برگزاری این رویداد مهم ورزش بانوان در ایران، در خصوص علمی نمودن ورزش زنان در ایران اظهار امیدواری کرد. اعضای هیات مدیره انجمن بین المللی ورزش زنان و دختران از بیش از14 کشور جهان انتخاب شده اند.
دکتر کی چین عضو هیات علمی دانشگاه ملی تایوان در رشته ی تئوریهای آموزش تربیت بدنی گفت در ده سال گذشته مطالعات و تحقیقات فراوانی در حوزه ورزش زنان انجام داده ام توسعه کمی و کیفی مشارکت زنان در فعالیت های ورزشی در مکان های عمومی و نیز اختصاصی نمودن مکان های ورزشی در ساعاتی از روز برای زنان از اهداف مهم ماست.
دکتر ماریا بئاتریس از برزیل و عضو هیات علمی دانشگاه، در خصوص برنامه های مهم مطالعاتی و پژوهشی خود در زمینه ی ورزش سرخپوستان، ورزش معلولان و ورزش زنان توضیحاتی ارائه نمود. وی مطالعاتی نیز در مورد فرهنگ ملل مختلف در زمینه ورزش و تربیت بدنی داشته است.
دکتر سهام العوامی اهل قطر و ساکن اتریش نیز زمینه اصلی مطالعات خود را امنیت و سلامت در ورزش قهرمانی عنوان کرد و به برنامه جهانی Save a Dream با هدف و حفظ و ارتقای سلامت میادین ورزشی و حفاظت از ارزش های ورزشی در عرصه رقابت های ملی و بین المللی اشاره نمود. وی برنامه هایی برای توانمند سازی ورزشی دختران زاغه نشین در هند و همچنین توانمند سازی کودکان جنگ زده در اردوگاه های جیبوتی و کنیا از طریق ورزش اشاره نموده و حضور خود در ایران را فرصت طلایی برای پی ریزی همکاریهای آینده دانست.
دکتر مارک کروز استاد دانشگاه بلژیک نیز با اظهار خوشوقتی از حضور در ایران رشته تخصصی خود را تئوریهای آموزش تربیت بدنی معرفی کرد.
در ادامه دکتر خزعلی با اظهار خوشوقتی از آشنایی با مهمانان بر اهمیت سرمایه گذاری در زمینه ورزش های همگانی برای زنان تاکید نمود. وی افزود: زنان سالم و با نشاط محور خانواده های سالم و با نشاط خواهند بود. برنامه ریزی و وضع قوانین برای تربیت بدنی و ورزش زنان باید با قوانین و سنن و اعتقادات جوامع مختلف هماهنگ و سازگار باشد.
وی به افزایش مشارکت زنان مسلمان در عرصه رقابتهای بین المللی ورزشی با حفظ ارزش های اعتقادی شان اشاره و تاکید کرد باید شرایط رقابت های ورزشی برای زنان کشور های اسلامی به صورت خاص و متناسب با اعتقادات زنان مسلمان برای حفظ حجاب و پوشش آنان فراهم و از سوی فدراسیون های ورزشی حمایت و پشتیبانی شود. این تجربه در ایران انجام شده و موفق بوده است و همین امر موجب رشد زنان در به ظهور رسیدن توانمندیهای آنان در عرصه های اجرایی و مدیریت ورزشی خواهد شد.
وی افزود: دانشگاه الزهرا با بیش از 10 هزار دانشجو در 10 دانشکده و پژوهشکده دستاوردهای درخشانی در عرصه های مختلف رقابت های علمی، فرهنگی و ورزشی داشته است. تمامی مدرسان و مربیان دانشکده تربیت بدنی را زنان تشکیل می دهند و دانشجویان در محیطی مناسب با ارزش ها و اعتقادات دینی به ورزش و فراگیری تربیت بدنی و علوم ورزشی می پردازند. وی در ادامه پیشنهاد تاسیس مجله مشترک تخصصی با عنوان " ورزش زنان در جهان اسلام" با هدف انتشار پژوهش های انجام شده در زمینه تربیت بدنی و ورزش زنان مسلمان در کشورهای مختلف را مطرح نمود.
رزا لوپز رییس انجمن ضمن اشاره به انتشار دو جلد کتاب با موضوع تربیت بدنی زنان از سوی انجمن گفت به نظر من میزان مشارکت زنان مسلمان در رقابت های ورزشی بیشتر از سایر زنان در برخی کشورها است.
دکتر شجاعی رییس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه الزهرا(س) ضمن خیر مقدم به مهمانان تشکر خود را از وزارت ورزش و جوانان برای ایجاد فرصت میزبانی سمپوزیوم توانمند سازی زنان در ورزش برای دانشگاه الزهرا(س) ابراز نمود. وی افزود زنان ایرانی قبل از انقلاب اسلامی هم ورزش می کرده اند اما ویژگی خاص پس از انقلاب این است که به دلیل فراهم آمدن فرصت های بیشتر تواناییهایشان را بیش از گذشته به نمایش گذارده اند. وی آمار تعداد زنان و ورزشکار و داوران و مربیان زن را در کشورمان بیش از سایر کشورها ی جهان اسلام دانست و افزود ما می توانیم مربیان و داوران بین المللی زن تربیت کنیم.
دکتر مارتین هولز وگر معاون انجمن از آلمان گفت در کشور من در دهه های 70 و 80 بودجه ی زیادی صرف ورزش نخبگان و رقابت های ورزشی می شد، اما امروز ترجیح می دهند این هزینه ها صرف ورزش همگانی شود. وی در ادامه به وجود وسایل ورزشی در پارک های تهران و امکان استفاده بانوان از آنها اشاره نمود و افزود اگر این شرایط موجب استقبال بیشتر زنان از ورزش شود بسیار خوب است و هیچ ضرورتی ندارد که بر ورزش قهرمانی فشار و اصرار داشته باشیم.
دکتر خزعلی نیز در تایید این موضوع گغت : بله این درست همان راهی است که ما در پیش گرفته ایم و هیچ اصرار و فشاری بر ورزش قهرمانی نداریم اما فدراسیون های ورزشی زمینه را برای کسانی که خواستار رقابت های ورزشی هستند نیز فراهم می آورند. وی همچنین به وجود پارکها ی اختصاصی بانوان در تهران و شهر های بزرگ کشور اشاره نمود و افزود وجود این پارک ها امکان استفاده آزادانه زنان از فضای سبز و آفتاب را نیز فراهم آورده است.
در پایان نشست هدایایی از صنایع دستی ایرانی به مهمانان اهدا شد.