نشست سراسری دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای فناوری کشور صبح روز دوشنبه 29 اردیبهشت 1399 با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صورت حضوری- مجازی برگزار شد. در این نشست دکتر حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم در همکاریهای علمی بین المللی، دکتر خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت عتف، دکتر صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان، و روسای دانشگاهها، موسسات پژوهشی و پارکهای فناوری برتر کشور حضور یافتند.
دکتر سالارآملی طی سخنان افتتاحیه، به معرفی و تقدیر از برگزیدگان حوزه علم و فناوری کشور در سال 1398 پرداخت. وی ضمن اشاره به روند بررسی اطلاعات دریافتی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی سراسر کشور، از همکاری مرکز مطالعات همکاریهای بین المللی در راستی آزمایی و نرمال سازی آمار دریافتی قدردانی کرد. دانشگاه علم و صنعت به خاطر تعداد بیشتر مقالات بین المللی، پروژه های همکاری بین المللی، و کسب رتبه در نظامهای معتبر بین المللی حائز مقام اول در بین دانشگاههای کشور گردید و پس از آن دانشگاه گیلان و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک رتبه های بعدی را کسب نمودند.همچنین دانشگاه علامه طباطبائی به خاطر نوآوری در زمینه گسترش فعالیتهای بین المللی مورد تقدیر قرار گرقت.
دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سخنان خود بر لزوم تلاش برای ادامه همکاریهای دانشگاهی با روشهای جدید بخاطر شیوع بیماری تاکید نمود. وی افزود: کسانی می توانند در دوره پس از کنترل بیماری بهتر عمل کنند که برنامه ریزی و پیش بینی مناسب برای رویکردهای جدید داشته باشند. وزیر علوم توفیقات چشمگیر به دست آمده در زمینه آموزش مجازی در چند ماه اخیررا نتیجه انعطاف پذیری مبتنی بر دانش و تلاش برای تغییر مسیر در شرایط خاص دانست. وی مزیت ارتباطات مجازی را دقیق تر و شفاف تر بودن آن خواند و افزود: به همین خاطر نباید در ارتباطات پژوهشی و همکاریهای بین المللی بین اساتید هم وقفه ای ایجاد شود. دکتر غلامی بر ضرورت توجه به تجربیات سایر کشورهای دنیا، تبادل تجربیات دانشگاههای داخل، و بازنگری در برنامه های اجرایی سال جاری و آینده وزارت علوم به منظور حفظ و ارتقائ جمعیت دانشجویان بین المللی از طریق توسعه دوره های تحصیلات تکمیلی مجازی و پژوهش محور، و تشویق و حمایت از دانشگاههای کشور در این زمینه تاکید نمود.
دکتر ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا در سخنرانی خود با اشاره به تاثیرات مثبت برنامه راهبردی دانشگاه الزهرا در ارتقائ رتبه دانشگاه در سطح بین المللی، ورود دانشگاه به آموزش مجازی با آماده سازی زیرساختها از تشکیل بیش از 95 درصد کلاسهای تئوری دانشگاه به صورت مجازی خبر داد. در مورد دانشجویان بین الملل دانشگاه 75 درصد از آنان در کلاسها حضور پیدا کرده اند و تلاش برای رفع مشکلات 25 درصد باقی مانده در جریان است. وی افزود: سیاست فعلی دانشگاه حقظ و افزایش دانشجویان بین الملل از طریق گسترش ارائه آموزشهای مجازی است. جذب دانشجویان بین الملل به صورت مجازی با توجه به تعداد زیاد تقاضا، و همچنین پذیرش دانشجویان پژوهش محور در مقاطع تحصیلات تکمیلی از برنامه های مهم ماست. دکتر ملانظری با اعلام آمادگی دانشگاه الزهرا برای برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی مجازی و پژوهش محور، تقاضای اصلاح و تنظیم آیین نامه ها و دستورالعملهای لازم از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را مطرح نمود. ریاست دانشگاه الزهرا همچنین بر استفاده از امکانات آموزش مجازی به منظور افزایش همکاری با اساتید بین المللی در زمینه های آموزشی و پژوهشی، تاکید کرد.
شایسته بیان است که سفرای کشورهای اتریش، قزاقستان و آفریقای جنوبی نیز در این نشست به صورت مجازی حضور یافتند.