هیاتی سه نفره از بانوان فعال فرهنگی تونس با همراهی دو نفر از همکاران سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس، روز شنبه شانزدهم بهمن ماه 1400 در محل سالن دکتر طوبی کرمانی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا با رییس و اعضای پژوهشکده زنان ملاقات نمودند. در این نشست ابتدا فیلم معرفی دانشگاه الزهرا به زبان عربی پخش شد و بسیار مورد توجه میهمانان تونسی قرار گرفت. سپس دکتر بتول مشکین فام رییس پژوهشکده زنان پس از خوشامدگویی به میهمانان تونسی به معرفی دانشگاه الزهرا، سابقه تاسیس و مراحل توسعه ی دانشگاه، تعداد دانشکده ها و رشته ها و مقاطع آموزشی و ترکیب اعضای هیات علمی این دانشگاه پرداخت. وی سپس امکانات رفاهی ویژه ی دانشگاه الزهرا برای اسکان و تحصیل دانشجویان دختر را تشریح نمود. دکتر مشکین فام همچنین به برگزاری کلاسهای درسی به صورت مجازی در دوران شیوع کرونا، و پیشرفتهای به دست آمده در این زمینه اشاره نمود.
خانم ذهبیه الفاهم، مدرس شاخص دبیرستان و آموزشیار بین المللی توسعه انسانی در مرکز کانادایی تونس و مدیر جمعیت فرهنگی الهدی، و دکتر سنده الکوندی مدرس دانشکده علوم انسانی تونس و کارشناس علوم اجتماعی و مشاور نماینده یونیسف، و خانم عایشه بتول، کارشناس ارشد روابط بین الملل از دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)، اعضای هیات میهمان تونسی را تشکیل می دادند. ذهبیه الفاهم ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه الزهرا و آشنایی با اساتید این دانشگاه، به تشریح اهداف جمعیت فرهنگی الهدی پرداخت. وی گفت ارائه خدمات فرهنگی و آگاهی بخشی به زنان و دختران مسلمان تونسی با هدف رویارویی با تهاجم فرهنگی غرب از اهداف اصلی فعالیتهای جمعیت الهدی است. وی افزود: تاکید بر باب اجتهاد در مذهب شیعه به عنوان راهی برای پاسخگویی به ابهامات و معضلات مطرح شده برای جوانان، و مصون سازی زنان و خانواده ها از آسیبهای تهاجم فرهنگی و راههای برخورد با آن، و همچنین توانمندسازی زنان به منظور ایمن سازی آنان از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی، از محوری ترین اهداف فعالیتهای جمعیت است. ذهبیه الفاهم در پایان بر اهمیت ایجاد ارتباطات فرهنگی و علمی به منظور بهره برداری از تجربیات زنان ایرانی تاکید نمود.
دکتر سنده الکوندی ضمن اظهار شگفتی از امکانات و فعالیتهای انجام شده در دانشگاه الزهرا، به عنوان مظهر آموزش عالی دختران در جمهوری اسلامی ایران، درخواست آشنایی و بهره برداری از پژوهشهای انجام شده در زمینه مطالعات زنان، به عنوان یک سرمایه برای فعالیتهای زنان در زمینه مدیریت، به منظور تدریس در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تونس را مطرح نمود. وی همچنین در مورد نحوه ی پذیرش پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه الزهرا و انجام طرح های پژوهشی مشترک با اساتید این دانشگاه، در زمینه اقتصاد بازار کار زنان، تاثیر رسانه های گروهی در خانواده، و همچنین پژوهشهای مادر و کودک پرسشهایی مطرح نمود. درخواست ارائه دوره های آموزشی کوتاه مدت مجازی برای زنان تونسی با هدف آموزش و ارتقائ زنان نخبه تونسی نیز از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.
دکتر مریم سلگی معاون پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در زمینه موارد مطرح شده و ارائه سرفصلهای پژوهشی در دست انجام در پژوهشکده زنان و همکاری با اساتید تونسی اعلام آمادگی نمود. وی همچنین آمادگی خود و همکاران پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا را برای برگزاری دوره های آموزشی مجازی برای زنان تونسی اعلام نمود.
در پایان نشست، هدایای یادبود دانشگاه الزهرا و همچنین هدایای یادبود شرکت در یادواره سردار شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، به اعضای هیات میهمان اعطا شد. هیات میهمان نیز متقابلا هدایایی از صنایع دستی تونس به پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا اهدا نمودند.
همچنین برنامه بازدید از کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا و زیارت مزار شهدای گمنام، و اقامه نماز در مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) و صرف ناهار در رستوران سنتی ترمه دانشگاه الزهرا نیز در برنامه هیات تونسی گنجانیده شده بود.