03 بهمن 1403 |
English | العربیه
اخبار دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا
بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
 

بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:

چهارشنبه، 20 بهمن 1400 | Article Rating

 

پروفسور زورایدا بنت کامارالدین وزیر صنایع کشاورزی و کالاهای وابسته مالزی به اتفاق هیات همراه و احمد فردوس عارفین دبیر اول سفارت مالزی در تهران، بعدازظهر روز سه شنبه 19 بهمن ماه 1400 از دانشگاه الزهرا بازدید و در نشست تخصصی "توانمندسازی زنان" شرکت نمود. بازدید هیات مالزیایی ابتدا از نگارخانه هنر دانشگاه الزهرا آغاز شد. هیات میهمان در ورودی نگارخانه هنر مورد استقبال دکتر فریده حق بین سرپرست دانشگاه الزهرا، دکتر لیلا تاجیک مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه و دکتر فریده طالب پور رییس دانشکده هنر قرار گرفت. مراسم بازگشایی نگارخانه هنر دانشگاه الزهرا با حضور دکتر بهزاد سلیمانی مسئول نگارخانه هنر، و جمعی از اساتید و کارشناسان دانشکده هنر برگزارشد و آثار هنری اساتید و دانشجویان دانشگاه الزهرا مورد توجه هیات مالزیایی قرار گرفت.

سپس بازدید از کتابخانه مرکزی دانشگاه با حضور دکتر ماندانا نوربخش رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه انجام پذیرفت. دکتر نوربخش با استقبال از میهمانان به معرفی بخشهای مختلف کتابخانه، کتب و منابع موجود در آن و نحوه خدمات رسانی به دانشجویان، پژوهشگران و استادان دانشگاه الزهرا و سایر دانشگاههای کشور پرداخت.

هیات میهمان سپس در نشست تخصصی توانمندسازی زنان، با حضور دکتر فریده حق بین، سرپرست دانشگاه الزهرا، دکتر عبدالحمید علیزاده معاون مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر خدیجه کریمی علویجه مدیرکل امور بین الملل معاونت امور زنان ریاست جمهوری، دکتر فریده طالب پور رییس دانشکده هنر، دکتر بتول مشکین فام رییس پژوهشکده زنان، دکتر ماندانا نوربخش رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد، دکتر افسانه توسلی مدیر امور پژوهشی و عضو گروه مطالعات زنان و خانواده  و جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاه الزهرا در سالن پروین اعتصامی مرکز همایش­های بین المللی دانشگاه برگزار شد، شرکت نمودند. 

دکتر حق‌بین در این نشست ضمن خوشامدگویی و اظهار خوشوقتی از حضور پروفسور زورایدا بنت کامارالدین، افزود: ما بسیار خرسندیم که میزبان یک بانوی گرانقدر در دانشگاه خود هستیم که تمام نیازهای لازم را برای دختران، به منظور پیگیری رویاهای تحصیلی خود و تبدیل شدن به زنان توانمند، متعهد و مسئول فراهم می کند.

سرپرست دانشگاه الزهرا ادامه داد:  توسعه اقتصادی- اجتماعی مالزی همواره مورد توجه محققان ایرانی بوده است. از این واقعیت بسیار خرسندیم که کشور مالزی به عنوان یک کشور آسیایی مسلمان با ریشه‌های مذهبی و فرهنگی مشترک با جمهوری اسلامی ایران، در مسیر دستیابی به پیشرفت اقتصادی حرکت موفقی داشته است. در اینجا، ما از دوستی طولانی مدت و رو به رشد بین دو کشور که بر اساس تاریخ مشترک، پیوندهای استثنایی بین دو ملت، و همکاری قوی دوجانبه بنا شده است، بسیار قدردانی می کنیم.

دکتر حق بین با بیان این که از جمله علایق مشترک جمع حاضر، موضوع توانمندسازی زنان است، ادامه داد: با توجه به این که زنان نقش عمده‌ای در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک ملت دارند، دانشگاه الزهرا به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود به توانمندسازی زنان در ابعاد مختلف توجه کرده است. این دستور کار بر این اصل استوار است که دسترسی یک ملت به توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی امکان‌پذیر نخواهد بود.

سرپرست دانشگاه الزهرا با اشاره به این که ادامه تحصیل تأثیر بسزایی در توانمندسازی زنان داشته و دانشگاه ها به عنوان یکی از عوامل اصلی آموزش، تأثیر مهمی بر توانمندسازی زنان دارند، اظهارداشت: در ایران، دانشگاه الزهرا به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان، نقش درخشان و تاثیرگذاری در این زمینه دارد. این دانشگاه به عنوان نهادی با مسئولیت اجتماعی، هدف توانمندسازی زنان را از طریق ترویج انواع فعالیت ها از جمله: فراهم آوردن بستر مناسب برای تحصیل دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته های مختلف، آموزش زنان کارآفرین و توانمند از طریق برنامه های مختلف ارائه شده در مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه، برگزاری سمینارها، وبینارها و کارگاه های آموزشی با موضوع توانمندسازی زنان، ارائه برنامه های حمایتی پژوهشی، ایجاد مرکز توسعه و توانمندسازی سرمایه انسانی، امضای یادداشت تفاهم با سازمان ها و نهادهای مختلف با هدف توانمندسازی زنان، برابری جنسیتی در انتصاب مدیران، افزایش آگاهی زنان از حقوق اجتماعی خود و کمک به بهبود فعالیتهای اجتماعی زنان دنبال می‌کند.

دکتر حق بین افزود: در مجموع، دانشگاه الزهرا هدف خود را فراهم ساختن زمینه لازم برای تحقق رویاهای تحصیلی دختران قرار داده است. بنابراین فارغ التحصیلان ما نه تنها به عنوان رهبران، معلمان، پژوهشگران، روانشناسان، مدیران، بازرگانان، مهندسان، و حقوقدانان موفق، بلکه به عنوان مادران، همسران، دختران، خواهران و مهمتر از آن، انسانهای قابل تحسین، نقش خود را در جامعه و خانواده به خوبی ایفا می کنند.

سرپرست دانشگاه الزهرا افزود: با توجه به موضوع بسیار مهم توانمندسازی زنان و در راستای رسالت دانشگاه برای ارتقای همکاری های بین المللی، دانشگاه الزهرا مشتاقانه از روابط و همکاری های بین المللی با وزارتخانه ها، دانشگاه ها و مراکز علمی کشور دوست مالزی در این زمینه استقبال می کند. علاوه بر این ها، ما مشتاق همکاری در زمینه های گوناگون علمی و نیز انجام پروژه های تحقیقاتی در زمینه صنعت حلال هستیم.

در ادامه نشست، پروفسور زورایدا بنت کامارالدین در سخنرانی خود با عنوان:"توانمندسازی زنان با استفاده از آموزش و علم: از دیدگاه مالزیایی" ضمن اظهار خوشوقتی از حضور در دانشگاه الزهرا و تشکر از استقبال گرم ریاست و مسئولان دانشگاه، به پیشرفتهای به دست آمده در زمینه توانمندسازی زنان در مالزی اشاره کرد. وی گفت: در مالزی درصد بی سوادی به صفر رسیده است و حدود 60 درصد از دانشجویان دانشگاهها را دختران تشکیل می دهند. دکتر کامارالدین افزود: با این وجود درصد مشارکت سیاسی زنان در مالزی حدود 10 درصد می باشد که با توجه به آمار مشارکت زنان در سایر عرصه ها عدد پایینی است. وی با تاکید بر بنیادهای فرهنگ اسلامی و حفظ نقش اساسی زن در خانواده، به اهمیت توسعه ی سیاستهای حمایتی در جهت کمک به مادران جوان برای مراقبت از فرزندان، حمایت از زنان سرپرست خانوار، و تشویق مشارکت و همکاری مردان در انجام امور خانه داری اشاره نمود. وی افزود: دستیابی به این اهداف نیازمند برنامه ریزی و کار بلندمدت است.

دکتر تاجیک، مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه در سخنانی با خوشامدگویی به میهمانان و قدردانی از حضور همکاران دانشگاهی گفت: از آنجایی که همکاران ما در دانشگاه الزهرا تحقیقات زیادی در مورد مسائل زنان انجام داده اند، این نشست فرصت خوبی برای هم افزایی ایده ها خواهد بود. وی با ذکر سوابق عضویت دانشگاه الزهرا در سازمانها و مجامع بین المللی افزود: دانشگاه الزهرا مصمم است سیاست بین المللی سازی همکاریهای دانشگاهی را توسعه دهد. تفاهم نامه های زیادی برای همکاری های علمی- پژوهشی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی معتبر در سراسر جهان امضا شده است. به طور خاص، تفاهم نامه هایی در خصوص همکاریهای دانشگاهی شامل تبادل دانشجو و استاد، برنامه های دکتری مشترک، برگزاری کنفرانس های مشترک، برگزاری مدارس تابستانی در زمینه های مختلف علمی و ارائه دوره های بلند مدت و کوتاه مدت به دانشجویان با سه دانشگاه مالزی: دانشگاه پوترا مالزی -UPM-، دانشگاه پنیدگان سلطان ادریس -UPSI-، و دانشگاه Sains مالزی –USM- به امضا رسیده است. وی افزود: با توجه به دیدگاه های بین المللی آموزش عالی، امیدواریم در آینده برنامه های همکاری آکادمیک بیشتری با دانشگاه های مالزی به ویژه در زمینه توانمندسازی زنان انجام پذیرد.

مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا گفت:  دانشگاه الزهرا برای رسیدن به هدف بین المللی شدن دانشگاه مشتاقانه از روابط و همکاری های بین المللی با دانشگاه ها و مراکز علمی در نقاط مختلف جهان استقبال می نماید. وجود مرکز آموزش و آزمون زبان روسی پوشکین، و مرکز آزمون زبان عربی التنال، گام هایی برای بین المللی شدن دانشگاه در پنج سال گذشته است. همچنین پذیرش تعداد بیشتری از دانشجویان بین‌المللی نیز یکی از اهداف دانشگاه الزهرا در دهه‌های گذشته بوده است که با ساختن امکانات جدید اقامتی برای این دانشجویان و ایجاد مرکز بین‌المللی آموزش و آزمون زبان فارسی –آزفا- ، مسیر آن بهتر هموار شده است. در واقع دانشگاه الزهرا به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان در ایران، رسالت تربیت و روشنگری بسیاری از دختران و بانوان را نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهان بر عهده دارد.

دکتر کریمی علویجه مدیرکل امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنان خود آماری از دستاوردهای زنان در سالهای پس از انقلاب اسلامی را ارائه نمود. وی گفت: توانمندسازی زنان چیزی نیست که در مدت کوتاهی به دست آید. پیشرفتهای امروز زنان ایرانی حاصل 40 سال کار سخت در جمهوری اسلامی ایران است. امروز درصد باسوادی در کشور به 3/99 درصد رسیده است. دختران ایرانی تاکنون موفق به کسب 529 مدال ورزشی در مسابقات بین المللی شده اند. درصد پستهای دولتی زنان در سطوح مدیریتی به 30 درصد رسیده است. تعداد 900 زن ایرانی در عرصه سینما مشغول به کار هستند. 45 درصد فعالان در زمینه فناوری ارتباطات را زنان تشکیل می دهند. وی افزود: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به زنان برای توانمندتر شدن در زمینه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کمک می نماید. از جمله رسالت های ما حمایت از زنان سرپرست خانوار برای اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی خانواده است. دکتر کریمی همچنین به افتتاح اولین دوره اعطای جایزه بین المللی زنان در سال 2022 میلادی اشاره نمود. وی افزود اطلاعات و شرایط شرکت در این برنامه از طریق مراجع رسمی اطلاع رسانی خواهد شد.

در ادامه نشست، اساتید شرکت کننده پرسشهایی درخصوص توانمندسازی زنان، برنامه های ویژه آموزشی برای دختران قبل از ازدواج، اشتغال زنان در بخش کشاورزی، حمایت از مادران و کودکان، و نقش زنان در اقتصاد، مطرح نمودند و دکتر کامارالدین دیدگاهها و تجربیات خود در مالزی در این زمینه ها را بیان نمود. در پایان نشست، دکتر حق بین تندیس یادبود دانشگاه الزهرا را به میهمان مالزیایی اهدا نمود. دکتر کامارالدین نیز متقابلا هدیه ای به رسم یادبود به دانشگاه الزهرا اهدا کرد.

 

 

 

 

تصاویر
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
  • بازدید هیات بلندپایه مالزیایی از دانشگاه الزهرا:
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو اخبار
دی 1403 (1)
آذر 1403 (2)
آبان 1403 (3)
مهر 1403 (3)
شهریور 1403 (3)
تیر 1403 (3)
خرداد 1403 (1)
اردیبهشت 1403 (7)
اسفند 1402 (5)
بهمن 1402 (1)
دی 1402 (8)
آذر 1402 (8)
آبان 1402 (4)
مهر 1402 (11)
شهریور 1402 (5)
تیر 1402 (5)
خرداد 1402 (7)
اردیبهشت 1402 (14)
فروردین 1402 (2)
اسفند 1401 (14)
بهمن 1401 (4)
دی 1401 (2)
آذر 1401 (2)
مهر 1401 (3)
شهریور 1401 (14)
مرداد 1401 (4)
تیر 1401 (2)
خرداد 1401 (5)
اردیبهشت 1401 (4)
فروردین 1401 (5)
اسفند 1400 (14)
بهمن 1400 (8)
دی 1400 (6)
آذر 1400 (19)
آبان 1400 (3)
مهر 1400 (6)
مرداد 1400 (3)
تیر 1400 (9)
خرداد 1400 (10)
اردیبهشت 1400 (3)
فروردین 1400 (6)
اسفند 1399 (12)
بهمن 1399 (8)
دی 1399 (9)
آذر 1399 (12)
آبان 1399 (8)
مهر 1399 (7)
شهریور 1399 (6)
مرداد 1399 (7)
تیر 1399 (6)
خرداد 1399 (1)
اردیبهشت 1399 (8)
فروردین 1399 (2)
اسفند 1398 (2)
بهمن 1398 (7)
دی 1398 (11)
آذر 1398 (4)
آبان 1398 (13)
مهر 1398 (5)
شهریور 1398 (5)
مرداد 1398 (3)
تیر 1398 (17)
خرداد 1398 (6)
اردیبهشت 1398 (17)
فروردین 1398 (3)
اسفند 1397 (16)
بهمن 1397 (11)
دی 1397 (15)
آذر 1397 (16)
آبان 1397 (12)
مهر 1397 (11)
شهریور 1397 (9)
مرداد 1397 (9)
تیر 1397 (10)
خرداد 1397 (9)
اردیبهشت 1397 (20)
فروردین 1397 (7)
اسفند 1396 (7)
بهمن 1396 (8)
دی 1396 (6)
آذر 1396 (17)
آبان 1396 (17)
مهر 1396 (14)
شهریور 1396 (17)
مرداد 1396 (10)
تیر 1396 (12)
خرداد 1396 (8)
اردیبهشت 1396 (13)
فروردین 1396 (7)
اسفند 1395 (12)
بهمن 1395 (12)
دی 1395 (18)
آذر 1395 (9)
آبان 1395 (11)
مهر 1395 (4)
شهریور 1395 (10)
مرداد 1395 (1)
خرداد 1395 (7)
اردیبهشت 1395 (16)
فروردین 1395 (4)
اسفند 1394 (9)
بهمن 1394 (3)
دی 1394 (2)
آذر 1394 (8)
مهر 1394 (4)
شهریور 1394 (7)
تیر 1394 (1)
خرداد 1394 (6)
اردیبهشت 1394 (7)
فروردین 1394 (4)
اسفند 1393 (6)
بهمن 1393 (6)
دی 1393 (4)
آذر 1393 (4)
آبان 1393 (4)
مهر 1393 (6)
شهریور 1393 (2)
مرداد 1393 (1)
تیر 1393 (7)
خرداد 1393 (3)
اردیبهشت 1393 (5)
فروردین 1393 (3)