دکتر فراس المسلماوی، عضو کمیسیون آموزش عالی پارلمان عراق و استاد دانشگاه کربلا، روز سه شنبه 4 مهر 1402 با دکتر زهرا ناظم بکائی، ریاست دانشگاه الزهرا، دیدار و از دانشگاه بازدید کردند.
دکتر المسلماوی نخست از پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا بازدید و با دکتر بتول مشکینفام، رئیس پژوهشکده، و دکتر فخری سادات حسینی، مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی، گفتوگو کردند. سپس، دکتر ناظم بکائی در نشستی با حضور معاونان و مسئولان دانشگاه میزبان دکتر المسلماوی در ساختمان ریاست شدند.
دکتر ناظم بکائی پس از خوشآمدگویی، سخنانی درباره دانشگاه الزهرا و ظرفیتهای بالقوه آن ایراد کردند. ایشان اظهار داشتند: « دانشگاه الزهرا با حدود 60 سال سابقه فعالیت، به تربیت زنان متخصص در جمهوری اسلامی همت گماشتهاست. این دانشگاه هماکنون حدود یازده هزار دانشجو در صدوشصت گرایش و در سه مقطع دانشگاهی در یازده دانشکده دارد. سالانه صدها مقاله حاصل از تحقیقات استادان و پژوهشگران دانشگاه الزهرا در نشریات معتبر علمی-پژوهشی داخلی و بینالمللی منتشر میشود و تعدادی از استادان دانشگاه الزهرا در شمار استادان برتر جهانی محسوب میشوند».
ایشان با اشاره به فعالیتها و همکاریهای علمی و فرهنگی دانشگاه الزهرا با دانشگاههای عراق افزودند: « دستیابی به همکاری گستردهتر و مؤثرتر توانمندسازی بانوان، صنعت گردشگری، صنایع دستی بانوان، مهارتافزایی و کاربردیسازی دانش بانوان در جهت رفع نیازهای جامعه و خانواده و همچنین تلاش در جهت تعمیق باورهای دختران مسلمان، نسل جوان ما را در مقابل تهدید قدرتهای جهانی مقاوم خواهد کرد. دشمنان ما دختران و زنان مسلمان را به عنوان قشر اثرگذار جامعه نشانه گرفتهاند. ما وظیفه داریم نسل جوان را در کنار تعلیم تخصصها و فناوریهای امروز با آموزههای نورانی اسلام نیز مجهز نماییم».
در ادامه نشست، دکتر یدالله اردوخانی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، با ایراد گزارشی از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه، ازجمله؛ تعداد مجلات علمی-پژوهشی نمایهشده، کتابهای چاپشده، استادان و دانشمندان برتر، پژوهشگران پسادکترا و امکانات آزمایشگاهها، نسبتبه همکاری با پژوهشگران عراقی در زمینهی انجام آزمایشهای علمی اعلام آمادگی کردند. دکتر حسینی نیز تأکید کردند که دانشگاه الزهرا باتوجه به وجود خوابگاههای دانشجویان در داخل دانشگاه، مکانی امن برای ادامه تحصیل دختران عراقی و برخوردار از امکانات مورد نیاز است، بهعلاوه نسبتبه آینده همکاریها با دانشگاههای عراق نظر مساعد داشتند.
در پایان نشست و پس از نمایش فیلم عربی معرفی دانشگاه، دکتر المسلماوی ضمن اذعان به سطح فعالیتهای علمی و امکانات دانشگاه الزهرا نسبتبه گسترش همکاریهای دانشگاه الزهرا با دانشگاههای عراق ابراز امیدواری کردند و انعکاس این مسأله به وزارت آموزش عالی عراق را ضروری دانستند. ایشان همچنین خواهرخواندگی دانشگاه الزهرا تهران با دانشگاه الزهرا کربلا و برگزاری کنفرانس مشترک حضرت زهرا (سلام الله علیها) را پیشنهاد و خاطرنشان کردند که این همافزاییها نقش مؤثری در ارتقای آموزش عالی دختران مسلمان در راستای حضور موثرتر در جهان امروز را در پی خواهد داشت.
دکتر المسلماوی در پایان دیدارشان ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه الزهرا از کتابخانه مرکزی بازدید کردند.