میهمانان بین المللی مراسم اختتامیه کنگره بزرگداشت علامه طباطبایی که به همت موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه الزهرا برگزارشد، بعدازظهر روز سه شنبه 30 آبان 1402 در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه الزهرا با دکتر فخری سادات حسینی مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان، دکتر زهرا سادات میرهاشمی رئیس دانشکده الهیات، دکتر الهه پنجه باشی رئیس دانشکده هنر، و تنی چند از معاونان و اساتید دانشکده ها ملاقات و گفتگو نمودند.
میهمانان بین المللی کنگره بزرگداشت علامه طباطبایی دکتر علی اکبر علی اکبرف رئیس انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه، دکتر عماد جاسم سلمان قائم مقام وزیر فرهنگ و مشاور موسسه پژوهشی بیت الحکمه عراق، دکتر مظفر الربیعی معاون امور بین الملل بیت الحکمه، دکتر مهند عبدالحسن جلاب دبیر گروه فلسفه و کلام اسلامی و سردبیر مجله پژوهشی بیت الحکمه، دکتر محمدحسین عبدعلی محمدرئیس بخش تحقیقات حکمت و فلسفه بیت الحکمه، دکتر حسن اوجاق مدیر دپارتمان تحقیقات فلسفه اسلامی دانشگاه ایگدیر ترکیه و دکتر علاالدین یانارداج استاد دپارتمان ادیان دانشگاه ایگدیر، به اتفاق مسئولان و اساتید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: حجت الاسلام دکتر عسکر دیرباز رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر مهدی آشور مشاور عالی موسسه، دکتر صادق دقیقی معاون بین الملل، دکتر محمدجواد اسماعیلی مدیر گروه فلسفه، حجت الاسلام دکتر سادات منصوری استاد گروه فلسفه و رئیس موسسه ترجمه آثار علامه طباطبایی، در نشستی صمیمانه به گفت و گو و تبادل نظر در خصوص همکاریهای پژوهشی در زمینه حکمت و فلسفه و هنر اسلامی پرداختند.
ابتدا دکتر حسینی مدیر بین الملل دانشگاه الزهرا پس از خوشامدگویی به میهمانان و مسئولان و اساتید حاضر در نشست، به معرفی دانشگاه الزهرا، تعداد دانشجویان و اساتید و دانشکده ها و رشته های دانشگاه الزهرا پرداخت. سپس دکتر میرهاشمی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا و معاون پژوهشی دانشکده و مدیر گروه ادیان و عرفان به معرفی فعالیتهای تخصصی دانشکده پرداختند و آمادگی این دانشکده را برای همکاریهای پژوهشی با موسسه پژوهشی بیت الحکمه اعلام داشتند. همچنین دکتر پنجه باشی رئیس دانشکده هنر نیز با معرفی گروههای دانشکده هنر الزهرا آمادگی آن دانشکده را برای همکاری در زمینه پژوهش هنرهای اسلامی اعلام داشت. دکتر مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا با اشاره به این موضوع که دانشگاه الزهرا به عنوان قطب مطالعات زنان و خانواده در کشور معرفی شده است، آمادگی خود و همکارانش را برای انجام مطالعات پژوهشی مشترک در خصوص زنان و خانواده اعلام داشت.
موسسه پژوهشی بیت الحکمه قدیمی ترین و معتبرترین موسسه پژوهشی در عراق است که سابقه فعالیت آن به دوران حکومت عباسیان در عراق می رسد. این مرکز در آن زمان مسئولیت ترجمه کتب و آثار حکمت و فلسفه از زبانهای لاتین به زبان عربی و بالعکس را بر عهده داشته است و به عبارتی حلقه اتصال حکمت و فلسفه شرق و غرب محسوب می شده است. این مرکز در حال حاضر مسئولیت انجام پژوهش هایی در رشته های مختلف علوم انسانی و تالیف و ترجمه کتب و انتشار مجلات علمی پژوهشی علوم انسانی در عراق را بر عهده دارد. در پایان نشست نشان رسمی موسسه پژوهشی بیت الحکمه به دانشگاه الزهرا اهدا گردید.