پیرو اجراییسازی تفاهمنامه همکاری دانشگاه الزهرا(س) و دانشگاه حلب سوریه، مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه الزهرا(س) در تاریخ 18/10/1402 الی 20/10/1402 میزبان هیأتی ده نفره متشکل از ریاست دانشگاه حلب، معاونان و اساتید آن دانشگاه میباشد. در همین راستا، نشست دیدار ملاقات ریاست دانشگاه الزهرا(س)، دکتر زهرا ناظم بکائی به همراه اعضای هیأت رئیسه، رؤسای دانشکدهها، مدیران و اساتید دانشگاه الزهرا(س) در تاریخ دوشنبه 18 دی 1402 در محل سالن سپیده کاشانی برگزار گردید. در ابتدای نشست، دکتر فخری سادات حسینی، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه، ضمن عرض سلام و تحیت و خوشامدگویی خدمت مهمانان سوری، از حاضرین در جلسه دعوت به معرفی نمودند. در این نشست، دکتر محمدرضا عصاری، معاون اداری و مالی؛ دکتر لیلا ثمنی، معاون دانشجویی؛ دکتر زینب صادقی، معاون فرهنگی و اجتماعی؛ دکتر الهه مرندی، معاون آموزشی؛ دکتر نادیا محمودی خطیر، معاون مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی؛ دکتر بهاره عطاران، رئیس دفتر و روابط عمومی؛ دکتر مهدی سیف برقی، رئیس مرکز ارزیابی و پایش عملکرد؛ دکتر الهه پنجه باشی؛ رئیس دانشکده هنر؛ دکتر مریم بناهان قمی، رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی؛ دکتر خدیجه مظفری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد؛ دکتر جعفر باقری نژاد، رئیس دانشکده فنی و مهندسی؛ دکتر سعید دهقانپور، رئیس دانشکده شیمی؛ دکتر رزا رهاوی عزآبادی، رئیس دانشکده علوم ورزشی و دکتر رقیه رستم پور ملکی، مدیر گروه آموزشی زبان و ادبیات عرب دانشگاه الزهرا(س) حضور بهم رساندند.
در ابتدا، دکتر ناظم بکائی به میهمانان سوری از دانشگاه حلب خوشامد گفته و از حضور هیأت دانشگاه حلب ابراز خوشحالی نمودند. سپس، به تاریخ تمدنی مشترک بین ایران و سوریه اشاره کردند و افزودند: "از دید ما، سوریه کشوری است با توانمندی بالا که خاستگاه بسیاری از انبیاء الهی است. این اشتراکات تمدنی، دینی و فرهنگی بین دو کشور به این معنی است که ما میتوانیم همکاریهای گوناگونی با یکدیگر داشته باشیم. شهر حلب، شهر علم، ایمان و دانشمندان است." سپس توضیحاتی در رابطه با ساختار آموزش عالی در کشور ایران ارائه نمودند. در ادامه، دکتر ناظم بکائی تاکید کردند که دانشگاه الزهرا(س)، تنها دانشگاه جامع ویژه بانوان و دختران است. دانشگاه الزهرا(س) با ظرفیتهای موجود میتواند زمینه همکاریهای مشترک بین دو دانشگاه را فراهم سازد. یکی از این اولویتهای پژوهشی، حل مشکلات اقلیمی در منطقه است. وی افزودند: "ما در منطقه غرب آسیا با مشکلاتی همچون آب، انرژی، آلودگیهای زیستی و ... مواجه هستیم که میتوان با همکاری مشترک، این مشکلات را محدود یا برطرف نمود. برای تحقق این امر، باید رتبه بندی و شاخصهای خاص خود را مشخص کنیم."
سپس دکتر حسینی، ضمن تشکر از سخنان دکتر ناظم بکائی، از دکتر ماهر کرمان، رئیس دانشگاه حلب، دعوت نمودند تا سخنرانی خود را ایراد کنند. دکتر کرمان پس از تلاوت آیات قرآن کریم برای گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم، تاکید کردند که هر دو کشور در یک سنگر هستیم. سپس، دکتر کرمان به معرفی شهر حلب و آثار این جنگ و ویرانی برنامهریزی شده بر روی مراکز، آثار باستانی و مسجد جامع شهر حلب پرداختند. در ادامه، دکتر کرمان به تاریخچه دانشگاه حلب به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزشی سوریه که دارای دانشکده در رشته های گوناگون و مراکز پژوهشی مختلف می باشد اشاره کرد. دکتر کرمان، ضمن ابراز تمایل به گسترش همکاری با کشور ایران، به اهمیت انتقال تجارب بین دو دانشگاه اشاره نمود. در پایان، از دکتر ناظم بکائی، ریاست دانشگاه الزهرا(س) و تمام دستاندرکاران برگزاری نشست و کارگاههای علمی بینالمللی تشکر و قدردانی نمود.
پس از پخش فیلم معرفی دانشگاه الزهرا(س) به زبان عربی و آشنایی این هیأت با دانشگاه، دکتر حسینی از معاونان دانشگاه الزهرا(س) دعوت به ارائه پیشنهادات همکاری نمود. در این نشست، دکتر محمدرضا عصاری، معاون اداری و مالی، به بحران آب و انرژی در منطقه، انجام کار تحقیقاتی و انتقال تجربیات در این دو حوزه، امنیت و امنیت غذایی؛ دکتر زینب صادقی، معاون فرهنگی و اجتماعی، به انجام اردوها و بازدیدهای مشترک از مراکز شاخص کشور، رویدادها و مسابقات فرهنگی و برگزاری دورههای فرهنگی به دو صورت مجازی و حضوری؛ دکتر لیلا ثمنی، معاون دانشجویی، به برگزاری مسابقات ورزشی، کارگاههای سبک زندگی و تدریس و پژوهش مشترک در حوزه حقوق و مطالعات زنان؛ و دکتر الهه مرندی، معاون آموزشی، به پذیرش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، تدریس مشترک اساتید، دورههای آموزش آزاد به صورت مجازی برای اساتید و دانشجویان دانشگاه حلب اشاره کردند. در پایان، اعضای هیأت سوری از پیشنهادات همکاری استقبال نموده و هدیه ای به رسم یادگار به ریاست دانشگاه الزهرا(س) اعطا نمودند.
بعد از پایان این نشست، هیأت حلب از امکانات دانشگاه همچون کتابخانه مرکزی و نگارخانه هنر بازدید کردند.