دانشگاه الزهرا (س) با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز سهشنبه مورخ 14 اسفند 1403 میزبان پنجمین دور از گفتوگوهای زنان ایران و چین بود.
این نشست علمی بینالمللی به میزبانی دکتر زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا (س)، و دکتر نادیا محمودی خطیر، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه، برگزار شد. این نشست با حضور و سخنرانی مهمانان بینالمللی، از جمله: چهار رئیس دانشکدهی دانشگاه زنان چین و همچنین سخنرانی مهمانان ایرانی، ازجمله: دکتر خدیجه جدا، مشاور امور بانوان معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری؛ دکتر مریم اردبیلی، مشاور امور بانوان شهرداری تهران؛ دکتر شقایق حقجو جوانمرد، رئیس مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ و دکتر ربابه غزالی، عضو هئیت علمی دانشگاه الزهرا (س) همراه بود.
در ابتدای نشست، رئیس دانشگاه الزهرا (س) ضمن اشاره به تاریخ و تمدن کهن دو کشور ایران و چین بر اهمیت همکاریهای علمی و ظرفیتهای مشترک دو کشور در زمینههای علمی و پژوهشی زنان تأکید کردند. ایشان در سخنرانی افتتاحیه بیان داشتند: « در دیدگاه اسلامی، زن و مرد از حقوق انسانی برابر برخوردارند و میتوانند بهطور یکسان در تحصیل، پژوهش، و فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی مشارکت داشته باشند. زنان ایرانی نیز از سیاستهای حمایتی ویژهای بهرهمند هستند».
دکتر بکایی پس از اشاره به آمار پیشرفتهای علمی زنان و دختران ایرانی در زمینههایی مانند نرخ سواد، تعداد دانشجویان دختر، تعداد بالای بانوان هیئت علمی در دانشگاهها و نرخ بالای اختراعات زنان ایرانی نسبت به میانگین جهانی اعلام داشتند که دانشگاه الزهرا (س) به عنوان مرکزی با ظرفیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی آمادهی گسترش همکاریهای علمی مشترک بین دو کشور است.
دکتر لی یینگ، معاون دانشگاه زنان چین و عضو فدراسیون زنان سراسر چین، نیز در مقابل از حضور در دانشگاه الزهرا (س) ابراز خرسندی کردند. ایشان بنا به مشاهدات خود در سفر به ایران اظهار داشتند که وضعیت تساوی حقوق زنان و مردان ایرانی مشابه تساوی حقوق زنان و مردان در چین است. همچنین درخصوص نقشآفرینی بیشتر زنان نخبه هر دو کشور در راستای صلح و توسعه جوامع ابراز امیدواری نمودند. دکتر لی یینگ ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه الزهرا(س)، باتوجه به بازدید مهمانان از کتابخانه مرکزی دانشگاه نسبت به غنای منابع موجود در کتابخانه اظهار حیرت نمودند.
در ادامه، دکتر لی مین، رئیس دانشکده کار اجتماعی؛ دکتر کای چوی، رئیس دانشکده توسعه زنان؛ دکتر وانگ لو، رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات و هنر؛ و دکتر ژای شیو مه، معاون دانشکده آموزش بینالمللی دانشگاه زنان چین در طی سخنرانیهای خود به موضوعاتی چون برابری فرصتهای آموزشی، تحقق عدالت آموزشی برای زنان در دههی اخیر، مزایای زنان برای کارآفرینی و ورود به صنعت پارچه و لباس، هدایت آینده و فناوریهای نوین مرتبط پرداختند.
سپس دکتر خدیجه جدا با ایراد سخنرانیشان به بیان همکاریهای فناورانه و علمی بین ایران و چین پرداختند و افزودند: « زنان این دو کشور نه تنها مصرفکنندگان فناوری هستند، بلکه به تولیدکنندگان موفقی تبدیل شدهاند که در زمینه نوآوری نقش مؤثری ایفا میکنند». ایشان پیشنهاداتی برای تقویت همکاریهای دوجانبه مطرح نمودند، ازجمله ایجاد مراکز فناوری و نوآوری ویژه زنان در ایران و چین، به ویژه در زمینههای انرژی پاک و دیجیتال و بهداشت دیجیتال؛ راهاندازی برنامههای تبادل دانش و همکاریهای علمی پژوهشی میان زنان فناور دو کشور؛ و تأسیس صندوق توسعه مشترک برای حمایت از پروژههای نوآورانه و شرکتهای نوپا.
در سخنرانی پایانی نشست نیز دکتر مریم اردبیلی بر لزوم توجه به ارزشهای فرهنگی و تاریخی میان دو کشور ایران و چین تأکید کردند و از اهمیت زنانگی، مادرانگی و مزیتهای زنانه در توسعهی آینده جوامع سخن گفتند. ایشان بیان داشتند که زنان باید نقشی برجستهتر در عرصههای نانو فناوری، زیستشناسی، اقتصاد اخلاقی و هوش مصنوعی ایفا کنند.
اين نشست با قدردانی از همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری نشست و با اهدای هدایای یادبود طرفین پایان یافت.
خبر مشابه
تهیه خبر: نسیم شکوهی
ویرایش خبر: فاطمه غفوری
تهیه عکس: مرتضی رضائی یامی