03 دی 1403 |
English | العربیه
اخبار دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا
برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
 

برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)

دوشنبه، 14 اسفند 1396 | Article Rating

 

هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران همکاری علمی بین المللی دانشگاه ها ، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور در تاریخ 14 اسفند 1396 در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه الزهرا به میزبانی مدیریت همکاری های علمی بین المللی دانشگاه برگزار شد .

در نشست صبح که با  حضور دکتر حسین سالار آملی  قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی ، معاونان ، مدیران و کارشناسان مرکز، دکتر اسدی لاری  معاون بین الملل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، معاونان و مدیران و کارشناسان بین الملل دانشگاه ها ، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری سراسر کشور برگزار گردید ، ابتدا دکتر پریچهر حناچی مدیر همکاری علمی بین المللی دانشگاه الزهرا ضمن خوشامد گویی میهمانان و ابراز خوشوقتی از افتخار میزبانی هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه های سراسر کشور ابراز امیدواری کرد همکاری و تعامل مدیران بین الملل آموزش عالی کشور با تقویت گفتمان سازی فعالیت های بین المللی و تصویب سیاست های تشویق  همکاری بین المللی دانشگاه ها و نیز حمایت از بدنه کارشناسان بین الملل دانشگاه ها منجر به توسعه همکاری بین المللی دانشگاهی کشورمان  گردید .

پس از پخش فیلم  معرفی دانشگاه الزهرا نشست تخصصی سخنان دکتر کوهیان معاون مرکز همکار یهای بین المللی آغاز شد. وی ضمن تشکر از تمامی حاضران به خاطر همکاری و همدلی در پیش برد فعالیت های بین المللی دانشگاهی طی سال جاری به برگزاری چند برنامه مهم بین المللی با کشور های آلمان اتریش فرانسه ایتالیا پاکستان هند و آفریقای جنوبی اشاره کرد . وی با تاکید بر اهمیت اجرای پروژه های مشترک پژوهشی در اسناد بالا دستی کشور، اولویت انجام طرح های پژوهشی بین المللی در برنامه های همکاری دوجانبه و چند جانبه را مورد توجه قرار داد. دکتر کوهیان به چهار برنامه طلایی در امضای تفاهم نامه ها و توافق نامه های بین المللی اشاره کرد: اجرای دوره های مشترک اموزشی، انجام پژوهش های مشترک، راهنمایی مشترک پایان نامه های دکتری و برگزاری کارگاه ها و سمینار های مشترک . وی همچنین از امکان ثبت نام انلاین در برنامه ی اجرایی جذب نخبگان به منظور همکاری و جذب متخصصان غیر ایرانی و ایرانی مقیم خارج از کشور از طریق  سایت وزارت علوم خبر داد .

دکتر صدری نصب رییس مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی در خصوص توسعه همکاری های دانشگاهی سخنانی ایراد کرد و سپس گزارش مراجع ملی همکاری های دانشگاهی با هندوستان و افریقای جنوبی توسط مدیران بین الملل دانشگاه های فردوسی مشهد و پژوهشکاه های ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری فناوری ارایه شد .

در ادامه کتر اسدی لاری قائم مقام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در امور بین الملل طی سخنانی با معرفی ظرفیت های دانشگاه های علوم پزشکی کشور و سهم قابل توجه آنها در تولیدات علمی کشور از هماهنگی و همفکری وزارت بهداشت و وزارت علوم در توسعه همکاری های بین المللی ابراز رضایت و قدردانی نمود .

 دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم و رییس مرکز همکاریهای علمی بین المللی ضمن تشکر ویژه از دانشگاه الزهرا به خاطر میزبانی نشست، هدف از فعال سازی همکاریهای علمی بین المللی دانشگاههای کشور را کاهش چالش های مهم بین المللی سازی آموزش عالی کشور و به حرکت درآوردن اعضای هیات علمی دانشگاهها برای همکاریهای بین المللی و جذب اساتید بین المللی و نیز شکل گیری اقتصاد دانشگاهی ذکر کرد. وی دو گام اساسی برداشته شده طی سالهای اخیر را شکستن حصار آموزش عالی برای ارتباط با خارج از کشور و گذر از ارتباطات بین المللی به سیاست گذاری بین المللی که محتاج به شناخت ظرفیتها و بهره گیری از خدمات سازمانهای حمایتی بین المللی است برشمرد. رییس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم با برشمردن شاخص های فعالیتهای بین المللی دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور، از جمله تعداد دانشجویان بین المللی، تعداد مقالات مشترک، و میزان درآمد فعالیتهای بین المللی، نسبت به آینده همکاریهای بین المللی دانشگاهی با توجه به همکاری وزارت علوم، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابراز امیدواری کرد.

دکتر سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه در سخنان خود با اشاره به دوران گذار از دیپلماسی سنتی در صحنه سیاست بین الملل، به تاثیرگذاری نهادها، جمعیتها و حتی افراد در صحنه سیاست بین الملل اشاره کرد. وی خط مشی دیپلماسی بین الملل کشور را ایجاد ذهنیت مطلوب در افکار عمومی بین المللی بدون برانگیختن حساسیتها دانست. قائم مقام وزیر امور خارجه در ادامه با اشاره به فراگیر بودن علم و پژوهش همکاری علمی کشور را سرمایه آن دانست و دیپلماسی علمی را عرصه ای از دیپلماسی عمومی کشورها قلمداد کرد که با تلاش علمی فرهیختگان کشورها شکل می پذیرد. وی افزود: شرایط فعلی در صحنه سیاسی نقش افراد دانشگاهی را برجسته تر کرده است. برجام در یک چهارچوب کاملا خردورزانه نگرانی های جهانی را از نظامی شدن برنامه هسته ای ایران حل و فصل کرد. در مقطع کنونی توانایی نخبگان در سطح بین المللی برای رفع مسائل و معضلات جهانی بسیار مورد توجه قرار دارد.

دکتر غلامی وزیر علوم تحقیقات فناوری نیز با ابراز امیدواری برای ارتقائ همکاریهای بین المللی دانشگاهی از روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری تشکر و قدردانی نمود. وی افزود: در حوزه تعاملات بین المللی جای کار بسیار است. شکل دهی همکاریهای پژوهشی سهل الوصول تر از همکاری های آموزشی است. دکتر غلامی با اشاره به مشکلات مربوط به جذب دانشجویان بین المللی و نیاز به فراهم سازی زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری، تاخیر دانشگاههای کشور در این زمینه را ناشی از این مشکلات دانست. وی افزود: تاکنون علائق خاصی دانشجویان خارجی را به سمت دانشگاههای ما سوق داده است. اما آنچه امروز مطرح است این است که ما بتوانیم به عنوان یکی از اهداف انتخاب محل تحصیل در بین دانشجویان بین المللی قرار گیریم. وی با تاکید بر جدیت وزارت علوم در این رویکرد، اظهار امیدواری کرد تلاشهای در دست انجام در سطوح اجرایی به تحقق اهداف آموزش عالی در سطح بین المللی منجر شود.

در پایان نشست صبح مراسم تجلیل از دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری برگزیده در حوزه همکاریهای علم و فناوری بین المللی با اهدای لوح تقدیر به نمایندگان پژوهشکده رنگ و پوشش، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه کردستان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان به خاطر کسب رتبه برتر در فعالیتهای بین المللی برگزار شد.

میزگرد تخصصی برنامه ششم توسعه، همکاریهای علمی بین المللی و وظایف آموزش عالی بعدازظهر با ریاست دکتر سالارآملی، رییس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم تشکیل شد. دکتر کشمیری معاون پارک های علم و فناوری وزارت علوم با اشاره به جهت گیری اصلی حوزه خود در خصوص بین المللی سازی شرکتهای فناوری از پروژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص توسعه زیرساختها و دعوت از صنایع بزرگ بین المللی با مدیریت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان سخن گفت. قراراست کنفرانس IASP 2018 به میزبانی شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در سال جاری میلادی برگزار شود.

دکتر رحیمی مشاور قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور بین الملل درخصوص اهمیت بین المللی سازی در برنامه ششم توسعه در حوزه بهداشت و درمان از تقسیم دانشگاههای علوم پزشکی کشور به 10 کلان منطقه آموزشی خبر داد. وی افزود: با راه اندازی دبیرخانه همکاری های بین المللی هر کلان منطقه، محوریت ارتباط دانشگاههای علوم پزشکی با کشورهای مشخصی تعیین شده است. علاوه بر این با هدف جذب دانشجویان بین المللی علوم پزشکی، سرفصلهای برنامه درسی تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ترجمه و به زبان انگلیسی در سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت. وی افزود: درحال حاضر حدود یک درصد از دانشجویان علوم پزشکی کشور را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند.

در پایان میزگرد قائم مقام وزیر علوم و رییس مرکز همکاریهای علمی بین المللی احکام کارگروههای جدید همکاریهای علمی بین المللی را اعطا کرد:

دانشگاه علامه طباطبایی: کارگروه اسپانیا

دانشگاه صنعتی شریف: کارگروه چین

دانشگاه ارومیه: کارگروه ارمنستان

دانشگاه تربیت مدرس: کارگروه ژاپن

دانشگاه محقق اردبیلی: کارگروه گرجستان

آخرین نشست تخصصی با عنوان امنیت در همکاریهای علمی بین المللی با حضور نماینده مرکز حراست وزارت علوم برگزار شد. دکتر سجادی در این نشست با تشریح نیاز به مشارکت نخبگان در حل مشکلات امنیتی و کشف راهکارهای مدیریت اطلاعات کشور، بر ضرورت مهارت افزایی و توانمندسازی افراد در تعاملات بین المللی به منظور پیشگیری از آسیب امنیتی تاکید کرد.

درپایان بیانیه هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران همکاری علمی بین المللی دانشگاه ها ، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری کشور توسط دکتر حناچی مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا قرائت شد.  در این بیانیه بر فراهم آوردن زمینه شرکت بیشتر دانشگاهیان در رویدادهای علمی و نمایشگاه های دانشگاهی بین المللی و استفاده از قابلیت ها و ظرفیتهای استادان و پژوهشگران ایرانی خارج از كشور در همكاری های علمی و آموزشی و انتقال فناوری و نیز افزایش میزبانی شبكه های علمی و تخصصی بین المللی با همكاری سازمانهای منطقه ای و نهادهای بین المللی با هدف افزایش بهره وری تعاملات بین المللی در  همكاری های علمی بین المللی تاکید به عمل آمده است.


تصاویر
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
  • برگزاری هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور (14/12/96)
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو اخبار
آذر 1403 (2)
آبان 1403 (3)
مهر 1403 (3)
شهریور 1403 (3)
تیر 1403 (3)
خرداد 1403 (1)
اردیبهشت 1403 (7)
اسفند 1402 (5)
بهمن 1402 (1)
دی 1402 (8)
آذر 1402 (8)
آبان 1402 (4)
مهر 1402 (11)
شهریور 1402 (5)
تیر 1402 (5)
خرداد 1402 (7)
اردیبهشت 1402 (14)
فروردین 1402 (2)
اسفند 1401 (14)
بهمن 1401 (4)
دی 1401 (2)
آذر 1401 (2)
مهر 1401 (3)
شهریور 1401 (14)
مرداد 1401 (4)
تیر 1401 (2)
خرداد 1401 (5)
اردیبهشت 1401 (4)
فروردین 1401 (5)
اسفند 1400 (14)
بهمن 1400 (8)
دی 1400 (6)
آذر 1400 (19)
آبان 1400 (3)
مهر 1400 (6)
مرداد 1400 (3)
تیر 1400 (9)
خرداد 1400 (10)
اردیبهشت 1400 (3)
فروردین 1400 (6)
اسفند 1399 (12)
بهمن 1399 (8)
دی 1399 (9)
آذر 1399 (12)
آبان 1399 (8)
مهر 1399 (7)
شهریور 1399 (6)
مرداد 1399 (7)
تیر 1399 (6)
خرداد 1399 (1)
اردیبهشت 1399 (8)
فروردین 1399 (2)
اسفند 1398 (2)
بهمن 1398 (7)
دی 1398 (11)
آذر 1398 (4)
آبان 1398 (13)
مهر 1398 (5)
شهریور 1398 (5)
مرداد 1398 (3)
تیر 1398 (17)
خرداد 1398 (6)
اردیبهشت 1398 (17)
فروردین 1398 (3)
اسفند 1397 (16)
بهمن 1397 (11)
دی 1397 (15)
آذر 1397 (16)
آبان 1397 (12)
مهر 1397 (11)
شهریور 1397 (9)
مرداد 1397 (9)
تیر 1397 (10)
خرداد 1397 (9)
اردیبهشت 1397 (20)
فروردین 1397 (7)
اسفند 1396 (7)
بهمن 1396 (8)
دی 1396 (6)
آذر 1396 (17)
آبان 1396 (17)
مهر 1396 (14)
شهریور 1396 (17)
مرداد 1396 (10)
تیر 1396 (12)
خرداد 1396 (8)
اردیبهشت 1396 (13)
فروردین 1396 (7)
اسفند 1395 (12)
بهمن 1395 (12)
دی 1395 (18)
آذر 1395 (9)
آبان 1395 (11)
مهر 1395 (4)
شهریور 1395 (10)
مرداد 1395 (1)
خرداد 1395 (7)
اردیبهشت 1395 (16)
فروردین 1395 (4)
اسفند 1394 (9)
بهمن 1394 (3)
دی 1394 (2)
آذر 1394 (8)
مهر 1394 (4)
شهریور 1394 (7)
تیر 1394 (1)
خرداد 1394 (6)
اردیبهشت 1394 (7)
فروردین 1394 (4)
اسفند 1393 (6)
بهمن 1393 (6)
دی 1393 (4)
آذر 1393 (4)
آبان 1393 (4)
مهر 1393 (6)
شهریور 1393 (2)
مرداد 1393 (1)
تیر 1393 (7)
خرداد 1393 (3)
اردیبهشت 1393 (5)
فروردین 1393 (3)