نخستین همایش بین المللی آواشناسی و واجشناسی آزمایشگاهی در روزهای 23 و 24 آبان ماه 1397در دانشگاه الزهرا برگزار شد. این همایش به همت گروه زبانشناسی دانشگاه الزهرا(س) و با حمایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه الزهرا سالن نور برگزار شد. در مراسم افتتاحیه همایش صبح روز چهارشنبه 23 آبان ماه نخست دکتر ماندانا نوربخش دبیر علمی همایش به حضار و میهمانان خوش آمد گفت و از مسئولان دانشگاه، کمیته علمی و اجرائی و حامیان معنوی و مادی همایش تشکر کرد و به تشریح روند برگزاری همایش پرداخت. وی همچنین در مورد آواشناسی و واج شناسی آزمایشگاهی و لزوم برگزاری این همایش نکاتی را متذکر شد. سپس خانم دکتر پریچهر حناچی مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه ضمن خوشامدگویی به میهمانان همایش از سوی ریاست دانشگاه الزهرا، به معرفی اجمالی دانشگاه الزهرا، آمار دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه پرداخت. وی با ارائه نمودارهای رشد فعالیتهای بینالمللی دانشگاه الزهرا، به افزایش تعداد دانشجویان بینالمللی دانشگاه به تعداد 155 نفر در سال تحصیلی جاری اشاره کرد. همچنین افزایش قابل توجه پژوهشهای پسادکترای بینالمللی و ایرانیان غیرمقیم در دانشگاه الزهرا و تدریس مشترک با اساتید خارجی در رشتههای مختلف دانشگاه، به ویژه در راستای اجراییسازی تفاهمنامههای بینالمللی امضاشده، از نکات قابل توجه بیانات وی بود. دکتر حناچی همچنین به دورههای حضوری و مجازی مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، مرکز آموزش و آزمون زبان روسی پوشکین، و مرکز آزمون بسندگی زبان عربی التنال در دانشگاه الزهرا اشاره نمود..
نشستهای تخصصی این همایش، با سخنرانی دکتر رادک اسکارنیتزل (یکی از سخنرانان کلیدی همایش) از دانشگاه چارلز درکشور جمهوری چک تحت عنوان « رویکردهای ضمنی اجتماعی- روانشناختی به گفتار» آغازشد. پس از ایشان سرکار خانم دکتر ماندانا نوربخش به ایراد سخنرانی علمی خود پرداختند. نشستهای روز نخست تا ساعت ۳۰: ۱۲ ادامه داشت. در ادامه پوسترهای پذیرفته شده در همایش به نمایش گذاشته شد. در روز چهارشنبه و در نوبت عصر، دو کارگاه تخصصی توسط دکتر فولکر دلوو از دانشگاه زوریخ و دکتر رادک اسکارنیتزل از دانشگاه چارلز برگزار گردید. این کارگاهها که از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۹:۰۰ برگزار گردیدند با استقبال دانشجویان و اساتید زبانشناسی از سراسر ایران روبرو شد.
نشستهای تخصصی پنجشنبه از ساعت ۹ صبح آغاز شد. در این نشستها پژوهشگران مختلف از دانشگاههای ایران و عراق آخرین و جدیدترین نتایج پژوهشهای خود را با سایر شرکتکنندگان به اشتراک گذاشتند. همچنین، پروفسور محمود بیجنخان و دکتر فولکر دلوو به عنوان دو تن دیگر سخنرانان کلیدی همایش، سخنرانیهای خود با عنوان « مشاعره گفتاری با کامپیوتر» و « رابطه میان ویژگیهای زبانی و مشخصهای در درک گفتار» را ایراد نمودند. به علاوه، ویدیو کنفرانس با دکتر الیسا پلگرینو و دکتر لی هی از دانشگاه زوریخ از ساعت ۱۴ تا ۱۵ برقرار گردید.
همزمان با مراسم اختتامیه این همایش که از ساعت ۱۶ تا ۱۷ در سالن نور مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه الزهرا برگزار شد، از پروفسور محمود بیجنخان به پاس تلاشهای ایشان در پیشبرد آواشناسی و واجشناسی و به طور ویژه آواشناسی آزمایشگاهی در ایران، تجلیل و تقدیر به عمل آمد.