رؤساي دانشگاههاي الزهرا (س) ايران و ماکارره اوگاندا، با هماهنگی و برنامهریزی رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا، تفاهمنامهي همكاريهاي علمي و دانشگاهي امضا كردند.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دوشنبه 9 تیرماه، انسيه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا (س) با پروفسور جان ددومبا سسنتامو، رئیس دانشگاه ماکارره اوگاندا، تفاهمنامهي همکاریهای علمی و دانشگاهی امضا كردند و با امضای این تفاهمنامه، همکاریهای علمی و دانشگاهی بین دانشگاه الزهرا (س) و دانشگاه ماکارره آغاز شد.
در اين جلسه كه با هماهنگي و برنامهريزي رايزني فرهنگي ايران در اوگاندا انجام شد، امیرحسین نیکبین، سفیر جمهوري اسلامي ايران، سیده سوسن مرندی، مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالمللی و اکبر توحیدلو، رایزن فرهنگی كشورمان در اوگاندا حضور داشتند.
در ابتدای جلسه، پروفسور جان ددومبا سسنتامو، رئیس دانشگاه ماکارره، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، از اینکه تلاش رایزنی فرهنگی ایران پس از یک سال به نتیجه رسید، اظهار خرسندی كرد. وی گفت: دانشگاه ماکارره، يك دانشگاه دولتي با 93 سال سابقهي فعالیت علمی و آکادمیک است. این دانشگاه در امر پژوهش و اعتبار پژوهشی، دومین دانشگاه و به لحاظ آموزشی نهمین دانشگاه در قاره آفریقاست. 40 هزار دانشجو در رشتههای مختلف علمی در آن تحصيل ميكنند و مدارک صادره از این دانشگاه در کشورهای مختلف دنیا مورد ارزیابی و پذیرش قرار میگیرد.
وي در پايان سخنان خود گفت كه دانشگاه ماكارره، در شهرهای مختلف اوگاندا و همچنین کشور کنیا شعبه دارد.
خزعلی نيز در سخناني اظهار كرد: من میخواهم از سفیر جمهوری اسلامی ایران و همچنین رایزن فرهنگی ايران در اوگاندا تشکر کنم که برای ما این فرصت را مهیا كردند تا برای انعقاد تفاهمنامه به کشور اوگاندا سفر كنیم. من همچنین میخواهم از رئیس دانشگاه ماکارره برای دعوت از دانشگاه الزهرا (س) براي انعقاد تفاهمنامه و حمایتهایی که در این مدت كردهاند، تشکر كنم. زیباییهای طبیعی کشور شما و مهماننوازی مردم شما کمک کردهاند که این سفر برای من و همکارم به یاد ماندنی شود.
وي با بيان اينكه امیدوارم آغاز همکاریهای علمی برای دو طرف سودمند باشد، ادامه داد: در جهان امروز تلاش علمی به تنهایی واقعا مفید و باارزش نیست و فقط زمانی که آنها به رفع یا حل مشکلات و یا کاستیهای موجود کمک کنند، مفید خواهند بود و بهترین طریقهي آن به اشتراکگذاری دانش و تجربهي دانشگاهیان با اهداف مشابه و همچنين پرداختن به موضوعات منطقهای از طریق همکاریهای بین المللی است.
خزعلي افزود: دانشگاه الزهرا (س) و دانشگاه ماکارره در بسیاری از اهداف و مأموریتها اشتراک دارند و به همین دلیل است که ما به دنبال امضای تفاهمنامهي همکاری علمی و دانشگاهی با دانشگاه ماکارره هستیم.
رئيس دانشگاه الزهرا (س) تهران ادامه داد: دانشگاه ماکارره دانشگاهی شناخته شده و با سابقه طولانی و استانداردهای بالا است. بسیاری از دانشمندان برجسته و چهرههای اجتماعی از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند و اغراق نیست که بگوییم این دانشگاه، تأثیر قابل توجهی در پیشرفت اوگاندا داشته است.
اين چهرهي دانشگاهي كشورمان افزود: دانشگاه الزهرا (س) با 50 سال سابقه به عنوان یک دانشگاه تک جنسیتی جامع چند رشتهاي برای دختران، با بسیاری از اساتید و دانشجویان خود، نقش مهمی در آموزش و پرورش و توانمندسازی زنان جوان در انجام دستاوردهای ملی و بینالمللی بازی کرده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر، این دانشگاه دارای بیش از 10 هزار دانشجو، در زمینههای مختلف اعم از علوم پایه، مهندسی و فنآوری، هنر، تربیت بدنی و علوم انسانی، مانند مدیریت، علوم اجتماعی، روانشناسی و آموزش و پرورش، الهیات، ادبیات است.
خزعلي گفت: بیش از 40 درصد از دانشجویان ما در سطح تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند. دو سوم از استادان زن و یک سوم مابقی مرد هستند و رئيس فعلی دانشگاه و معاون رئیس دانشگاه همه زن هستند.
سخنان خزعلي اينگونه پايان يافت: ما باور داریم که هر دو دانشگاه سهم قابل توجهی در پیشرفت جامعه دارند و احساس میکنیم که در حال حاضر زمان مناسبی برای به اشتراکگذاشتن تجارب و دانش و گسترش روابط بینالمللی است. مشتاقانه در انتظار همکاری با دانشگاه ماکارره در زمينههاي مختلف، مانند تبادل استاد و دانشجو، پروژههای دانشگاهی، پژوهشهای مشترک، به اشتراکگذاری اطلاعات و فنآوری و ... هستیم.
با اتمام سخنان رؤساي دانشگاههاي الزهرا (س) و ماكارره، تفاهمنامهي همکاری بین اين دو دانشگاه به امضا رسید