هيأتي از بانوان فرهيخته اتريشي كه در چارچوب پروژه آشنايي اديان با يكديگر ميهمان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هستند، در روز دوشنبه 25 فروردين ماه 1393 در محل تالار انديشه دانشگاه با مسئولان، اساتيد و دانشجويان دانشكده الهيات ملاقات و گفت و گو كردند. اين نشست با حضور خانم دكتر مرندي، مدير همكاريهاي علمي بينالمللي دانشگاه؛ خانم دكتر توازياني، رئيس دانشكده الهيات؛ خانم دكتر پات، مدير پژوهشي دانشكده الهيات؛ خانم دكتر بهارزاده، مدير تحصيلات تكميلي دانشكده، آقاي دكتر جواني و خانم دكتر هوشنگي اعضاي گروه اديان و عرفان، خانم دكتر فتاحي زاده از گروه علوم قرآن و حديث، خانم دكتر حاجي علي، آقاي دكتر عالمي و آقاي دكتر حسيني اعضاي گروه فقه و حقوق اسلامي و تعدادي از دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد دانشكده الهيات تشكيل شد.
در اين گردهم آيي ابتدا خانم دكتر مرندي به ميهمانان خوشامد گفت و به معرفي دانشگاه الزهرا(س) به عنوان اولين دانشگاه ويژه زنان در ايران پرداخت. سپس خانم دكتر توازياني نيز ضمن خوشامدگويي به ميهمانان اظهار اميدواري كرد كه اين ديدار آغازي براي همكاريهاي پژوهشي دانشگاهي باشد. آقاي دكتر جواني نيز به معرفي دانشكده الهيات پرداخت و همكاران حاضر در جلسه را معرفي نمود. سپس رئيس هيأت ميهمان با معرفي پروژه اروپايي آشنايي اديان با يكديگر گفت اين پروژه بيش از دو سال است كه آغاز شده و ما طي سفرهاي يك هفتهاي كه به كشورهاي مختلف اسلامي داريم سعي ميكنيم اشتراكات فرهنگي و اعتقادي اديان مسيحيت و اسلام را بيابيم و در خصوص آنها به گفت و گو بنشينيم. محور كار ما گردهم آوردن زنان مسيحي كاتوليك و پروتستان و مسلمان است. در حال حاضر به خاطر تغيير تركيب جمعيتي در اروپا، مسلمانان بسياري در كشورهاي اروپايي زندگي ميكنند و ما اميدواريم در اين همزيستي مسالمتآميز نزديكي بين اديان اتفاق بيفتد. ما بايد از هم و با هم ياد بگيريم. اين شعار جمعيت ماست. در كشور شما ما با نمايندگان اقليتهاي مذهبي در پارلمان ملاقات كردهايم و در مجمع تقريب مذاهب و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي جلسات خوبي داشتهايم و بعدازظهر امروز عازم شهر مذهبي قم هستيم.
هيأت ميهمان متشكل از پزشكان، روان پزشكان، جامعه شناسان، مددكاران اجتماعي، معلمان و فعالان امور زنان بود كه هر يك به نوعي با مسائل فرهنگي و اجتماعي مربوط به خانوادههاي مسلمان مقيم كشورهاي اروپايي آشنايند و در اين زمينه به كار مشغولند. يكي از اعضاي گروه بيان كرد ما هر هفته برنامه تلاوت قرآن و انجيل داريم با مراقبه و تأمل سعي داريم با نحوة دعا و نيايش اديان مختلف آشنا شويم و در كنار آن در مورد زنان و كودكان خانوادههاي مهاجر مسلمان مقيم اتريش مطالعه و فعاليت داريم.
خانم دكتر توازياني اشاره كرد كه اين بيان قرآن است كه ميفرمايد: اي پيروان كتابهاي آسماني بياييد به سوي آنچه بين ما و شما مشترك و يكسان است كه جز خدا نپرستيم و براي او شريك نگيريم و ...
اعضاي گروه با تأكيد بر اين كه افراد انساني هيچ مشكلي با هم ندارند و پيروان اديان مختلف ميتوانند در صلح و آشتي كنار يكديگر زندگي كنند هر يك به نوعي اشتياق و انگيزة خود را در سفر به ايران به منظور آشنايي با زن مسلمان و رؤيت جامعه اسلامي از نزديك ابراز داشتند. همگي اعضاي گروه بر وجود تبليغات منفي عليه جمهوري اسلامي ايران و انعكاس نادرست و مغرضانه چهرة مسلمانان در جهان توسط وسايل ارتباط جمعي غربي اتفاق نظر داشتند.
خانم دكتر مرندي نيز تأكيد كرد كه در ايران مسلمانان و اقليتهاي مسيحي و كليمي و زرتشتي در صلح و صفا در كنار يكديگر زندگي ميكنند و پيروان اديان در انجام مراسم مذهبي خود آزادي دارند. ايشان در پايان اظهار اميدواري كرد ميهمانان از طريق پست الكترونيك با دانشگاه الزهرا(س) در ارتباط باشند و اين ديدار آغازي براي همكاري فرهنگي و پژوهشي باشد.
يكي از ميهمانان در خصوص علت تك جنسيتي بودن اين دانشگاه پرسيد و افزود آيا اين امر آغاز جداسازي جنسيتي در همه دانشگاههاي كشور شماست؟ در پاسخ خانم دكتر مرندي موضوع وقف زمين اين دانشگاه را براي آموزش عالي دختران و تأسيس مدرسه عالي دختران در 50 سال پيش تشريح نمود.
در پايان ميهمانان به بازديد از كتابخانه و مركز كامپيوتر دانشكده الهيات پرداختند.