هیاتی از رییسان دانشکده های دختران عراق به سرپرستی آقای دکتر عادل البغدادی، رییس دانشگاه بابل صبح روز دوشنبه 30 شهریور ماه 1394 بازدید سه روزه ی خود را از دانشگاه الزهرا(س) آغاز کردند. این بازدید به دعوت دانشگاه الزهرا(س) و به درخواست رایزنی فرهنگی عراق در تهران انجام می شود.
نشست اولیه هیات میهمان با حضور دکتر زاهده احمد دخیل، رایزن فرهنگی عراق در تهران به منظور ملاقات با مسئولان دانشگاه الزهرا(س) و آشنایی کلی با این دانشگاه صبح روز دوشنبه 30 شهریورماه در محل تالار اندیشه تشکیل شد. در این نشست دکتر مرندی، مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه، دکتر سیف برقی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، به نمایندگی از سوی رییس دانشگاه، دکتر دادمهر،مدیر اداره ارتباط با صنعت، به نمایندگی از معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر خادمی اشگذری، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه، دکتر شورشینی، دکتر ناظم بکایی، دکتر قهرمانی فاجار و دکتر رضایی شریف آبادی، رییسان دانشکده های فیزیک شیمی، علوم زیستی، ادبیات و زبانهای خارجی و روان شناسی و دکتر رستم پور ملکی، مدیر گروه زبان و ادبیات عرب حضور یافتند.
ابتدا پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، فیلم معرفی دانشگاه الزهرا(س) به نمایش درآمد.سپس مدیر بین الملل دانشگاه ضمن خوشامدگویی به میهمانان و آرزوی سفری پربار برای هیات عراقی به بیان تاریخچه مختصری از دانشگاه الزهرا(س) و سابقه ی 50 ساله ی این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور پرداخت. وی تاکید کرد دانشگاه الزهرا(س) با داشتن امتیاز تک جنسیتی بودن، برای ادامه تحصیل دختران دانشجوی کشورهای مسلمان همسایه بسیار مناسب است. وی افزود در رشته های تربیت بدنی تمامی اساتید و مربیان را خانم ها تشکیل می دهند و موقعیت ویژه ای برای تربیت مدرسان و مربیان زن در رشته های مختلف تربیت بدنی در این دانشگاه فراهم است.
سپس رایزن فرهنگی عراق در ایران با تشکر از حسن استقبال و پذیرایی دانشگاه الزهرا(س) و عرض تسلیت به مناسبت درگذشت حضرت آیت الله خزعلی، پدر محترم دکتر خزعلی رییس دانشگاه الزهرا(س)، این دانشگاه را خانه ی دوم خود قلمداد نمود و برای خواهران ایرانی خود در آموزش عالی دختران آرزوی موفقیت روزافزون کرد.
دکتر البغدادی، رییس دانشگاه بابل نیز با اظهار خوشوقتی از حضور دردانشگاه الزهرا(س) به عنوان نماینده ی وزارت علوم و آموزش عالی عراق، آمار آموزش عالی در عراق را ارائه داد. وی گفت: در عراق 36 دانشگاه دولتی و 48 دانشگاه خصوصی وجود دارد. نزدیک به 600 هزار دانشجو در عراق مشغول تحصیل هستند که 55 درصد آنان را دختران تشکیل می دهند. وی افزود: بیش از 35 درصد استادان دانشگاههای عراق زن هستند. البته این آمار شامل استان کردستان عراق نمی شود. وزارت علوم عراق در نظر دارد دانشگاه جامع ویژه بانوان تاسیس نماید. من امیدوارم در این سفر از تجارب فراوان شما در این خصوص بهره برداری خوبی داشته باشیم.
دکتر احلام محمد فرهان، رییس دانشکده علوم دختران دانشگاه بغداد در معرفی دانشکده ی خود گفت: دانشکده علوم دختران بغداد در سال 2002 از دانشکده علوم تربیتی دختران جداشد. ما 285 عضو هیات علمی داریم که 20 تن از آنان استاد تمام هستند. دپارتمانهای شیمی، فیزیک، ریاضیات و زیست شناسی تعداد 2400 دانشجوی لیسانس و 300 دانشجوی فوق لیسانس و دکتری را تربیت می کنند. هدف ما تربیت نسل متخصص و ماهر زنان است و امیدواریم مدیران عالی کشورمان در آینده از این دختران انتخاب شوند.
دکتر شروق کاظم سلمان، رییس دانشکده علوم تربیتی دختران دانشگاه بغداد گفت، دانشکده علوم تربیتی دختران در سال 1946 تاسیس شد. هدف ما تربیت نسل متخصص برای اداره ی جامعه ی عراق است. 10 دپارتمان داریم: روان شناسی و علوم تربیتی، خدمات اجتماعی، آموزش پیش دبستانی، اقتصاد خانواده، کامپیوتر، علوم قرآنی، ادبیات عرب، زبان و ادبیات انگلیسی، جغرافیا و تاریخ.تعداد 5000 دانشجوی لیسانس و 500 دانشجوی تحصیلات تکمیلی داریم. 323 عضو هیات علمی در دانشکده علوم تربیتی دختران مشغول به کارند که 259 تن از آنان زن هستند. از این تعداد 28 تن استاد تمام، 107 تن دانشیار، 111 تن استادیار و 97 تن مربی اند. امکانات رفاهی مانند مهدکودک و سالن ورزشی نیز موجوداست.
دکتر امل علی سلومی رییس دانشکده تربیت بدنی دختران دانشگاه بابل نیز دانشکده خود را اینچنین معرفی کرد: دانشکده تربیت بدنی دختران در سال 1993 تاسیس شد. این دانشکده سه دپارتمان دارد. در سال 1997 تحصیلات تکمیلی هم به این دانشکده افزوده شد. این دانشکده 67 عضو هیات علمی و 620 دانشجو دارد.
دکتر ایمان عبدالملک الحلو رییس دانشکده علوم تربیتی دختران دانشگاه کوفه دانشکده ی خود را به عنوان بزرگترین دانشکده ی دانشگاه کوفه معرفی نمود. این دانشکده در سال 1987 تاسیس شده است. و تعداد 3000 دانشجوی لیسانس، 350 نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد. اعضای هیات علمی این دانشکده 267 نفرند که از این تعداد 90 نفر را خانم ها تشکیل می دهند. دانشکده علوم تربیتی دختران دانشگاه کوفه 10 گروه آموزشی شامل علوم پایه، علوم انسانی و تربیت بدنی دارد. پنج گروه در سطح فوق لیسانس دانشجو می پذیرند و گروه جغرافیا دانشجوی دکتری دارد. در آینده نزدیک گروه زبان و ادبیات عرب نیز دانشجوی دکتری می پذیرد.
سایر میهمانان اعضای هیات علمی دکتر فاطمه کریم رسن الکعبی، مدیر گروه زبان و ادبیات عرب از دانشگاه بابل صاحب مقالات متعدد در کنفرانس های علمی و متخصص در ادبیان تفاعلی، دکتر منی ترکی الموسوی از دانشکده علوم دانشگاه بغداد و صاحب اختراع ها و ابتکارهای متعدد، دکتر شیما عبدالعبودی، مدیر گروه فیزیک دانشکده دجله و دکتر ابان صباح حمید، در رشته فیزیک هسته ای و عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دختران دانشگاه بغداد بودند.
در ادامه دکتر سیف برقی به نمایندگی از طرف ریاست دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوشامدگویی مجدد به هیات میهمان آماری از تعداد دانشجویات ایرانی ارائه داد. وی گفت: در ایران چهار میلیون و هشتصدهزار دانشجو داریم که 85 درصد آنان با پرداخت شهریه به تحصیل مشغولند و تنها 15 درصد آنان با هزینه دولتی درس می خوانند. در سال جاری دانشگاه الزهرا(س) 1500 نفر در مقطع کارشناسی، 1500 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 120 نفر در مقطع دکتری دانشجو پذیرفت. وی افزود دانشگاه الزهرا(س) در یکی از بهترین نقاط شهر تهران واقع شده است و دانشجویان در این دانشگاه تمامی امکانات اقامتی و رفاهی را در اختیار دارند. سپس سایر اعضای میزبان ضمن معرفی خود و ارائه توضیح مختصری از واحدهای تحت پوشش خود آرزو کردند میهمانان عراقی با گذراندن ایامی خوب در کشورمان به اهداف مفید سفر خود دست یابند. در پایان نشست هدایایی از صنایع دستی ساخت دانشکده هنر دانشگاه الزهرا(س) به میهمانان اهدا شد.