براساس دعوت پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا(س) کریستین فونکه پژوهشگر آلمانی و دانشجوی دکترای مطالعات ادیان در دانشگاه هایدلبرگ آلمان، در روز سهشنبه هجدهم اسفندماه از ساعت 10 تا 12 در پژوهشکده زنان سخنرانی با عنوان " زیبایی شناسی دینی" ارائه نمود.
پژوهشها در باب زیبایی شناسی دینی بررسی می کنند که چگونه دین و ادیان بوسیله حواس پنج گانه قابلیت درک شدن و احساس شدن را دارند. به عنوان یک رشته پژوهشی نوین، زیبایی شناسی دینی به جنبه های گوناگون می پردازد: چگونه نمادها توسط کنش گران مذهبی شکل می گیرند؟ چگونه این نمادها درک و باز آفرینی می شوند و چگونه تغییر مییابند؟ تجربه کنش گران و رابطه آن ها با اشیاء و آیین های مذهبی رکن اصلی این پژوهش محسوب میگردد. علم زیبایی شناسی دینی اصل دین را به مثابه پدیده ای اجتماعی و بشری میبیند و اساس آن را با الهیات متفاوت میداند. محل ظهور زیباییشناسی شعائر و آداب دینی است و از طریق اعمال شعائر دینی میتوان به وجوه زیباییشناسی دست یافت. عمده مطالعات زیبایی شناسی دینی به سال 1975 تا 1980 برمیگردد، بعد از دهه 70 میلادی عملا مطالعات و بحثهای ادیان از الهیات جدا شده و در نتیجه بحثهای زیباییشناسی دینی رشد پیدا کرده است.
علم زیبایی شناسی دینی دانشجویان رشته های علوم اجتماعی، الهیات و هنر را قادر می سازد تا از آن برای مطالعات آینده خود بهرهمند شوند.